KezdőlapCímlapMessi tizenegyest hibázott, de így is legyőzte a PSG a Real Madridot...

Messi tizenegyest hibázott, de így is legyőzte a PSG a Real Madridot a BL-nyolcaddöntőben

A legjobb tizenhat csapat egyenes kieséses szakaszával folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021-2022-es idénye. Rögtön az első napon egy rangadót is játszottak Párizsban.

A Paris SG vendége a Real Madrid volt. Küzdelmes csata volt, csak a gólok maradtak el. A nagyobb lehetőségek a PSG előtt adódtak, a legnagyobb pedig Lionel Messi előtt, aki 61. percben 11-est hibázott. Az argentin sztár pályafutása során először hibázott büntetőt a Real Madrid ellen.

Az utolsó percekben a párizsiak mindent megmozgattak a győztes gól megszerzéséért, de Thiabut Courtois a leglehetetlenebb helyzetekben is hárítani tudott. Egészen a 94. percig. Ekkor jött a párizsiak francia sztárja, Kylian Mbappé, aki góljával bállított az 1-0-s végeredményt. A Real kaput eltaláló lövés nélkül zárta a meccset.

Ellenben a Manchester City már az első meccsen eldöntötte a továbbjutás kérdését. Pep Guardiola csapata parádézott Lisszabonban, és 5-0-ra ütötte ki a Sportingot. A manchesteri gólparádéban Bernardo Silva vállalta a főszerepet, aki két gólja mellett gólpasszt is adott.

Szerdán Internazionale-Liverpool és Red Bull Salzburg-Bayern München mérkőzéseket rendeznek majd 21 órától