KezdőlapBelföldMarad a tavaszias idő, de esernyő legyen nálunk

Marad a tavaszias idő, de esernyő legyen nálunk

llyen időre számíthatunk Magyarországon az elkövetkező napokban.

Szerdán a felhőzet és csapadéksáv kelet felé vonul, délutánra átmenetileg gyengén felhős, napos időre van kilátás, keleten is megszűnik a csapadék. Késő délutántól nyugat felől ismét vastag felhők sodródnak hazánk fölé. A nyugati, délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, a tartósabban felhős északkeleti részeken lehet ennél hűvösebb. Késő estére 1 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerda este ismét beborul az ég, és az éjszaka második felében az ország északi felén többfelé elered az eső. A délnyugati szél hajnalra megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között alakul.

Csütörtökön a melegfront felhőzete délig elhagyja hazánkat, és a legtöbb helyen hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estétől ismét megnövekszik a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A kezdetben délnyugati szél nyugatira, északnyugatira fordul és északon többfelé kísérhetik erős, viharos lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 18 fok között várható. A főnhatás miatt elsősorban az Alpokalján 19, 20 fok is lehet.

Pénteken a felhőátvonulások mellett több órás napsütésre számíthatunk. Hajnalban, reggel még szórványosan kisebb eső, zápor előfordulhat, majd napközben csapadék már nem valószínű. A kezdetben még nagy területen erős északnyugati, nyugati szél napközben mérséklődik. A hőmérséklet hajnalban jellemzően 2 és 7 fok között alakul, de kevésbé szeles délnyugati és északkeleti tájakon fagyhat is. Kora délután 9 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton fokozatosan megnövekszik a felhőzet, a nap második felében már erősen felhős vagy borult idő valószínű, szórványosan, főleg az ország nyugati felében eső, zápor is előfordulhat. A délies irányú szél északnyugatira, nyugatira fordul és ismét erőre kap. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.