2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Címlap Megőrült a világ: Mbappé 230 milliárdot keres 3 év alatt a PSG-ben

Megőrült a világ: Mbappé 230 milliárdot keres 3 év alatt a PSG-ben

Lezárult a Kylian Mbappé körüli szappanopera, a Paris Saint-Germain francia világbajnok sztárja döntött a jövőjéről: 2025-ig a párizsi klub játékosa marad. A 23 éves támadó sokakat megdöbbentett azzal is, hogy kikosarazta a spanyol Real Madridot, új szerződésének elképesztő részletei pedig megbotránkoztatták a futballvilágot.

A Monacótól 2017-ben érkezett, 180 millió euróért (69,2 milliárd Ft) vásárolt Mbappé 300 millió eurós (115,3 milliárd Ft) aláírási pénzt kap a PSG-től, s a következő három idényben évi 100 millió eurót (38,4 milliárd Ft) keres. Ezt azt jelenti, a világ legjobban fizetett futballistája lesz, megelőzve klubtársát, az évi 49 millió euróért (18,9 millió Ft) focizó brazil Neymart. Kimondani is hihetetlen, az aláírási pénzzel és a három évi fizetéssel Mbappé összesen 600 millió eurót (230,6 milliárd Ft) tehet majd zsebre, bónuszok nélkül.

A klub ráadásul beleszólást engedett számára az az edzőkérdésbe és a keret kialakításába is. A csapatkapitányi karszalagot is megkapó focista kis túlzással sportigazgató is lesz – erről a posztról a brazil Leonardo minden bizonnyal távozik, akárcsak az argentin Mauricio Pochettino vezetőedző.

– Nagyon boldog vagyok, hogy folytathatom ezt a kalandot, és itt maradok Franciaországban, Párizsban, a városomban. Mindig is mondtam, ez az otthonom. Remélem, folytatni tudom azt, amit a legjobban szeretek: focizni és trófeákat nyerni – mondta Mbappé, aki mesterhármassal ünnepelt a Metz elleni 5-0-s siker alkalmával a bajnokság zárófordulójában.

Az egyezség kiverte a biztosítékot Spanyolországban. A Real – amely a Bajnokok Ligájában búcsúztatta a PSG-t – régóta csábította a francia klasszist, tavaly nyáron azonban a párizsiak visszautasították a királyi gárda 200 millió eurós (76,8 milliárd Ft) ajánlatát. A spanyol liga jelezte, az európai szövetséghez fordul a pénzügyi fair play szabályok megsértése miatt.

„Botrányos, hogy egy olyan klub, mint a PSG, amely az előző idényben 200 millió eurós veszteséget jelentett, s a megelőző években további 700 milliós veszteségről közölt adatokat, annak erre az idényre lehet 650 millió eurót érő játékoskerete, és le tud zárni egy ilyen horderejű üzletet” – közölte a La Liga.