KezdőlapCímlapMeghalt a világ legnagyobb focisztárjainak ügynöke

Meghalt a világ legnagyobb focisztárjainak ügynöke

A kíméletlen tárgyalási módszereiről híres üzletember neve fogalom volt a labdarúgás világában, és általában hatalmas nyereségeket könyvelt el egy-egy futballista átigazolása után.

54 éves korában egy eddig meg nem nevezett betegség miatt elhunyt Mino Raiola, a modern futballvilág egyik leghíresebb és legjelentősebb játékosügynöke. Az olasz férfi többek között olyan világsztárok, mint Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Erling Haaland, Marco Verratti, Moise Kean, Henrikh Mkhitaryan, Gianluigi Donnarumma, Mario Balotelli és más neves labdarúgók képviseletét látta el, írja a Mirror. Januárban már arról lehetett olvasni, hogy a minden hájjal megkent Raiola életmentő műtéten esett át, ám a milánói San Raffaele kórház vezetője, Alberto Zangrillo akkor azt mondta, a megosztó üzletembernek egy tervezett beavatkozása volt.

Carmine „Mino” Raiola Hollandiában nőtt fel, családja az 1960-as években emigrált az olaszországi Campaniából, hogy pizzériát nyisson a nyugat-európai országban. Raiolát a labdarúgás világa szinte azonnal beszippantotta és eleinte csak hollandokkal dolgozott, majd később világklasszis ügyfelei lettek. A kíméletlen tárgyalási módszereiről híres üzletember általában hatalmas nyereségeket könyvelt el egy-egy futballista átigazolása után, ennek „köszönhetően” a klubvezetők és a vezetőedzők nem igazán szívelték, írja Nemzeti Sport.