KezdőlapCímlapMarco Rossi maga alatt van: "Ezt most nem tudom megemészteni"

Marco Rossi maga alatt van: „Ezt most nem tudom megemészteni”

A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-ra kikapott csütörtökön a nyári Európa-bajnokságon döntős angol csapattól a Puskás Arénában, ezzel a negyedik fordulóban elszenvedte első vereségét a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatában. Marco Rossi együttese vasárnap Albániában folytatja szereplését.

Marco Rossi szövetségi kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: Anglia ma este bizonyította, mennyire erős válogatottja van. Hozzátette: az ilyen találkozókon csak akkor van esély, ha az ellenfél rossz napot fog ki, „mi pedig mindent hibátlanul csinálunk”. A szakember kiemelte: a második félidőben sok volt az egyéni hiba, az első gól után pedig kicsit szétesett a gárda. A tréner hangsúlyozta, nagyon csalódott az eredmény miatt, és amiatt is, ahogyan a csapat reagált az első bekapott gólra.

„Holnap új nap kezdődik, kielemezzük a mérkőzést. Mostantól az albánok elleni összecsapásra kell koncentrálnunk, rendkívül erős csapat, de nekünk tartással kell pályára lépnünk, ehhez be kell hoznunk a fizikai és mentális lemaradásunkat. A futballban nem lehet tartósan csodát tenni, ma este egyszerűen kijött a két csapat közti különbség. Az angoloknak csak az egyik támadója többet ér, mint a mi teljes játékoskeretünk. Persze, ettől még csalódott vagyok, hiszen nem lehet egy ilyen vereséget szenvedni egy válogatottal, nem is tudom most megemészteni ezt” – mondta rendkívül kritikusan Rossi.