KezdőlapCímlapKét évre is rács mögé kerülhet a barátnőjét bántalmazó teniszcsillag

Két évre is rács mögé kerülhet a barátnőjét bántalmazó teniszcsillag

Augusztusban hazájában, Ausztráliában kell bíróság elé állnia a teniszvilág rosszfiújának, Nick Kyrgiosnak. A 27 éves játékosra, aki az amerikai Brandon Nakashima legyőzésével nyolc év után másodszor jutott negyeddöntőbe Wimbledonban, akár két év börtönbüntetést is kiszabhatnak, miután korábbi barátnője, Chiara Passari azzal vádolta meg, hogy bántalmazta.

A lánnyal mindössze fél évig járt 2021-ben Kyrgios, rövid kapcsolatuk folyamatosan hangos veszekedésektől volt terhes.

– A vád természete súlyos, és Kyrgios úr komolyan veszi. Tekintettel arra, hogy az ügy a bíróság előtt van, jelenleg nem kíván semmit hozzáfűzni, de később sajtóközleményt adunk ki – árulta el a teniszező ügyvédje.

Kyrgios 2019-ben depresszióval küzdött, alkohol- és drogproblémái voltak. Az indulatait, érzelmeit mai napig képtelen kezelni. A mostani, londoni Grand Slam-tornán már két súlyos pénzbüntetést kapott, és kinéz neki egy harmadik is. Először 10 ezer dollárt (3,9 millió Ft) kellett kicsengetnie, mert az egyik néző felé köpött, majd a Sztefanosz Cicipasz elleni meccsén további 4 ezer dolláros (1,5 millió Ft) szankcióval sújtották, mert lehülyézte a székbírót. Legutóbb pedig a bajnokság öltözködési szabályát szegte meg, amikor a meccs előtt és után is piros baseball-sapkában és edzőcipőben vonult a pályán.

– Azt csinálok, amit akarok. Nem állok a szabályok felett, csak szeretem hordani a Jordan-cipőmet. Minden reklám jó reklám, nem? Negyeddöntős vagyok, és mindenki miattam bosszankodik. Ez nekem jó érzés – mondta Kyrgios.