KezdőlapCímlapIlyen futam a világon nincs: Max Verstappen a Forma-1 világbajnoka

Ilyen futam a világon nincs: Max Verstappen a Forma-1 világbajnoka

Hollywoodban nem tudnak kitalálni olyan forgatókönyvet, ahogyan a Red Bull holland pilótája megnyerte az idei utolsó Forma-1-es futamot, ezzel pedig a világbajnoki címet.

Tiszta volt a képlet: aki előrébb végez Abu-Dhabiban Max Verstappen és Lewis Hamilton közül, az lesz a 2021-es világbajnok. Az első helyről Verstappen indulhatott, de rögtön az első kanyarban megelőzte őt Hamilton, aki utána toronymagasan vezette szinte végig az egész futamot.

Öt körrel a vége előtt 12 másodperc volt az előnye a holland riválisa előtt, és úgy tűnt, senki és semmi sem veheti el tőle a nyolcadik világbajnoki címet. Nem számolt azonban Latifivel. A Williams pilótája nekicsapta autóját a falnak, és be kellett jöbbie a safety carnak.

Az élen haladó Hamilton és a második helyen álló Verstappen között öt, már lekörözött autó volt, és hiába cserélt kereket a holland, a vadiúj lágy gumijaival esélye sem lett volna időben átrágni magát az öt közöttük lévő autón. Ám egy körrel a vége előtt a versenyigazgató szólt: elindul a verseny egyetlen körre, a lekörözött autóknak pedig ki kell állniuk közülük.

Így viszont Hamiltonnak esélye sem volt a sokkal jobb gumikon guruló holland ellen. Verstappen szinte azonnal megelőzte őt, és a kör végéig már vissza sem adta a pozíciót. Így aztán minden idők egyik legkiélezettebb versenyét és a világbajnoki címet Max Verstappen nyerte!