KezdőlapCímlapHoppá: melegmagazin címlapján szerepel Sebastian Vettel

Hoppá: melegmagazin címlapján szerepel Sebastian Vettel

Sebastian Vettel, az Aston Martin csapat versenyzője úgy véli, a Forma-1 már készen áll arra, hogy befogadjon egy meleg pilótát.

A négyszeres világbajnok tavaly azzal mutatta ki támogatását az LMBTQ mozgalom mellett, hogy a magyarországi és a szaúd-arábiai nagydíjon szivárványszínű ruhába öltözött, mert szerinte ezekben az országokban a törvények diszkriminálják és kriminalizálják a homoszexuális közösséget.

Vettel szerepel az Attitude, a legerősebb LMBTQ-kampányt folytató életmódmagazin július-augusztusi számának címlapján. A lapban hosszasan kifejtette álláspontját a témával kapcsolatban, és kitért a Forma–1-re is, amelyben szerinte szívesen látnának egy meleg versenyzőt.

– Lehet, hogy a múltban nem így lett volna, de most úgy gondolom, ilyen versenyzőnek is helye van köztünk – vélte az Aston Martin német pilótája. – Segítene felgyorsítani az előítéletek felszámolását és jobb irányba terelni a sportágunkat. Reményeim szerint több Forma–1-rajongó kezdett el gondolkodni a sokszínűségről és a befogadásról, néhányunk tettei miatt. Ha így történt, akkor annak nagyon örülök.

Szerinte óriási bátorság kell ahhoz, hogy megmutassuk valódi önmagunkat, ahelyett, hogy az emberek elvárásainak megfelelően bújjunk el egy „homlokzat” mögé.