KezdőlapCímlapEgészséges táplálkozással üzletel Hosszú Katinka

Egészséges táplálkozással üzletel Hosszú Katinka

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka már évek óta bizonyítja, hogy a medence mellett vállalkozásaiban is lubickol, mostantól pedig már a fővárosi gasztronómiai életben is számolni kell vele.

A világklasszis úszó, aki vélhetően utolsó vb-jére készül, vőlegényével, Layber-Gelencsér Mátéval csütörtökön Budapesten nyitott éttermet, amelynek létrejöttében nem elsősorban az üzleti érdek dominált.

– Elég régóta kerestem arra megoldást, hogy minél könnyebben, nagyon egészséges ételhez jussak, amely amellett, hogy változatos, ízvilágában is élvezhető – mondta a Forbes-nak adott interjúban a 33 éves Hosszú, aki szerint sportsikereiben is fontos tényező volt korábbi étrendváltása. – Az olimpiai negyedik hely és a három arany között ez volt a fő különbség: nem magára az edzésre kellett jobban odafigyelnem, hanem mindarra, ami körülötte történik. Az evés mellett a pihenés, a regenerálódás volt az, amit meg kellett tanulnom.

Hosszú két éve került kapcsolatba Móricz Kitti séffel, aki bevezette az egészséges táplálkozás jóízű rejtelmeibe, és akivel most együtt tervezték meg a Koool nevű étterem kínálatát. Az eredeti terv szerint csak kiszállításra készítették volna az egészséges finomságokból, de az olimpiai bajnok klasszis szeretett volna egy helyet, amely az ő ízlését tükrözi, és nem csak az étlapon.

Olimpiai bajnokunk nem tagadja, hogy pályafutása végéhez közeledve kezdenek megváltozni körülötte a dolgok.

– Kezdenek a prioritások felcserélődni és ha már az eredmények nem is lesznek olyanok, nem baj, mert nincsenek akkora elvárások felém. Furcsán hangozhat ez, de kicsit meguntam a versenysportolói életet: pontosan tudom, hogyan kell ezt jól csinálni és abba más nem fér bele – fejtegette az úszás melletti/utáni terveit Hosszú, akiről nemrég dokumentumfilmet mutattak be Katinka címmel.