KezdőlapCímlapHazaengedték a kórházból a tegnap fejsérülést szenvedett magyar válogatott labdarúgót

Hazaengedték a kórházból a tegnap fejsérülést szenvedett magyar válogatott labdarúgót

Drámai pillanatokat láthattak azok a szurkolók, akik nézték a német élvonalbeli bajnokság hétvégi fordulójából a Bayer Leverkusen-Freiburg mérkőzés közvetítését. A vendégek magyar labdarúgóját, Sallai Rolandot hordágyon vitték le a pályáról, miután az 5. percben Jonathan Tah véletlenül arcon rúgta a válogatott játékosát.

Az eset láttán rettenetesen megijedt itthon a Sallai-család – ami érthető –, ráadásul sokáig nem is tudtak semmit a fiúról. Sallai Tibor, a futballista édesapja csak éjjel egy óra után tudott telefonon beszélni Rolanddal.

Mindenki megrémült itthon a családban a tévében látottaktól, és az is nagyon nyugtalanított, hogy sokáig nem tudtuk őt elérni. Aztán jóval éjfél után végre beszéltünk vele. Elég rosszul nézett ki, de nem volt rosszkedvű és szerencsére nincs agyrázkódása – mondta vasárnap a Blikknek Sallai Tibor.

– Persze azóta is beszéltünk, mint kiderült, letört egy darab az arccsontjából, de nem kell műteni. Úgy tűnik, a szeme sem sérült, bár még csak kézzel tudja felhúzni a bal szemhéját… Azért még új vizsgálatok várnak rá a következő napokban. De a helyzet nem annyira súlyos, amennyire elsőre tűnt.

A 25 éves futballistát vasárnap haza is engedték a kórházból, s mint azt édesapjának mondta, csütörtökön már játszani akar Freiburgban az azeri Qarabag elleni Európa-liga-csoportmérkőzésen. És persze a magyar válogatott Nemzetek-ligája találkozóin is ott akar lenni.

Azt kérte, szerezzünk neki egy Zorro-álarcot, ami megfelelő védelmet nyújt, mert egy meccset sem akar kihagyni – árulta el az édesapja.

– Örülök, hogy ennyire lelkes, harcos a gyerek, de ezt nem ő fogja eldönteni. Jó kezekben van kint Németországban, tudják a dolgukat az orvosok.

Sallai Rolandnak a szemét még jegelni kell, hogy lemenjen a duzzanat, bár belilult színe még sokáig megmarad.

– Két-három hét, hogy elkezdjen összeforrni a csont, de nyilván ez a sérülés, ez esetben az arccsonttörés súlyosságától függ – mondta Dr. Kóczán István orvos a Blikknek.

– Sok sportolót láthattunk már arcvédőben játszani, ez valamennyire megvédi őket, Roland is ilyet kap majd. Azt a távolból nem tudom megmondani, mikor léphet ismét pályára, de a Freiburg sportorvosai pontosan látják a vizsgálati eredményekből, a leletekből, mekkora a baj.

Sallai számára annyi jó hír azért volt szombaton, hogy csapata, a Freiburg végül 3-2-re nyert Leverkusenben, és ezzel a Bundesliga-tabella élére ugrott.

Indirekt/Blikk