KezdőlapCímlapHatalmas gólokkal vette ki a részét Szoboszlai Dominik a Leipzig győzelméből

Hatalmas gólokkal vette ki a részét Szoboszlai Dominik a Leipzig győzelméből

Fantasztikusan mutatkozott be az RB Leipzig kezdőcsapatában Szoboszlai Dominik, aki két góllal járult hozzá a Stuttgart 4–0-s legyőzéséhez a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 2. fordulójának pénteki, nyitó mérkőzésén.

Több mint nyolc hónapot kellett várni, de Szoboszlai Dominik végre kezdőként kapott lehetőséget tétmérkőzésen az RB Leipzigben. A magyar támadó mellett másik két válogatott játékosunk, Gulácsi Péter és Willi Orbán is ott volt a Stuttgart elleni kezdőcsapatban.

Jól kezdte a mérkőzést a házigazda, az első percekben Orbán mellett Emil Forsberg is helyzetbe került, utóbbi a kaput is eltalálta, de Florian Müller leért a bal alsóra. Az első tíz perc után Szoboszlai került reflektorfénybe, ám előbb a finom passza után André Silva nem tudta megoldani a helyzetet, majd néhány perccel később a kiváló ívelése után egy megpattanó passzt a német kapus Forsberg fejére paskolt, onnan pedig a kapu mellé szállt a labda.

A lipcseiek óriási fölényben futballoztak, 17 lövéssel zárták az első játékrészt, amivel megdöntötték a Bundesliga-rekordjukat, de a vezetés megszerzéséhez kellett némi magyar mágia is: a 38. percben Szoboszlait senki sem támadta meg a tizenhatos jobb csücskénél, légiósunk pedig köszönte szépen a lehetőséget, és kíméletlenül kilőtte a kapu jobb oldalát (1–0).

A szünet után nem kellett várni sokat az újabb gólra, a középkezdés után remek rövid passzos játék végén André Silva sarkazott Forsberg elé, a svéd pedig megduplázta csapata előnyét (2–0).

Az 52. percben történteket már nehezebb szavakkal leírni: a lipcseiek körülbelül 25 méterről, a bal szélről végezhettek el szabadrúgást, Szoboszlai félmagasan, ívelésszerűen lőtte a kapu elé a labdát, amelyhez nem ért hozzá senki, így a bal alsóban kötött ki (3–0).

A kiütést André Silva tette teljessé, a nyáron szerződtetett támadó tizenegyesből szerezte meg első lipcsei gólját (4–0).

Nem sokkal a gól után hármat cserélt Jesse Marsch, aki Szoboszlait is lekapta a pályáról: a magyar válogatott futballista a pályán töltött 69 perce alatt négy lövéssel próbálkozott, ezekből három eltalálta a kaput, és kettőből gól született. Emellett volt négy kulcspassza, 9 kísérletéből öt pontos keresztpassza, 37 próbálkozásból 34 pontos passza és egy sikeres csele.