KezdőlapCímlapGólyahír: megszületett Cseh László kislánya

Gólyahír: megszületett Cseh László kislánya

Hatalmas örömhírt osztott meg a világgal Cseh László: megszületett a tavaly visszavonult olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó kislánya! Cseh kedd délután posztolta az első képet a piciről, akinek boldog szülei a Nalani nevet adták.

Csodálatos kaland vette kezdetét az életünkben, megszületett kislányunk: Cseh Nalani! – szól a friss bejegyzés.

A 2021 nyarán visszavonult legendás sportolónk olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, 112 alkalommal magyar bajnok úszó. Budapesten született 1985-ben, a Száva utcai általános iskolába járt, majd a Vörösmarty Gimnáziumban érettségizett.

Felmerült, hogy esetleg Amerikában folytatja tanulmányait, de végül maradt Magyarországon. A középiskola elvégzése után a Műszaki Egyetemre jelentkezett, ahol műszaki menedzser szakon tanult.

Több hazai klub színeiben versenyzett pályafutása során: a Bp. Spartacusban kezdett, majd a Kőbánya SC, az Egri UK és a BVSC következett. Öt olimpián is részt vett, versenyszámai a vegyes-, a pillangó- illetve a hátúszás voltak. 2021. szeptember 6-án róla nevezték el a törökbálinti uszodát.

Cseh és felesége, Diána sokáig várt szemük fénye érkezésére, hét év sikertelen próbálkozás után márciusban jelentették be, hogy megérte türelmesnek lenni, mert gyermeket várnak. A hosszú időszaka során még a lombikprogram is felmerült megoldásként, ám végül erre nem volt szükség. A szülők boldogsága most ennek megfelelően határtalan, a közösségi médiában pedig néhány perc alatt elárasztották a jókivánságok a sportoló bejegyzését, több százan fejezték ki örömüket Nalani érkezése kapcsán.

– Most mindketten egy picit a föld felett lebegve érezzük magunkat a boldogságtól! Jól haladunk az előkészületekkel, már nagyjából minden megvan, ami ilyenkor, a gyerekvárás előtt szükséges. Még a tapétát is kiválasztottuk, szép lesz a pici szobája – mondta korábban az apaságra készülő Cseh, aki már a megálmodott körülmények közé viheti haza feleségét és kislányát.