KezdőlapCímlapGólnélküli döntetlennel kezdett a Fradi idgenben a Bajnokok Ligája-selejtezőben

Gólnélküli döntetlennel kezdett a Fradi idgenben a Bajnokok Ligája-selejtezőben

Telt ház várta a Ferencváros 2022-es, első Bajnokok Ligája-selejtezőjét a másik kontinensen. A Fradi közel 4000 kilométert utazott Kazahsztánba, hogy aztán 0-0-s döntetlent játsszon a helyi bajnok, a Tobol Kosztanaj otthonában. Erre a meccsre szokták azt a közhelyet ráhúzni, hogy idény eleji forma.

Az első félidőben bátran játszott a kazah bajnok, ezt ígérték és végül is más lehetőségük nem is nagyon volt. Az első meccsen próbáltak valami maradandót alkotni, hogy a visszavágón még legyen esélyük. Aktívabbak is voltak, hétszer lőttek ugyan kapura, de Dibusz Dénesnek sok dolga nem akadt.

A Ferencváros sem volt túl aktív az első félidőben, annak ellenére, hogy már a második percben gólt rúghatott volna. De egy szöglet utáni kavarodásban Franck Boli öt méterről nem találta el a labdát. A 20. percben Zachriassen előtt adódott hasonlóan nagy helyzet, de közelről nem tudta a kapuba juttatni a labdát.

A második félidőben még agresszívabb lett a Fradi, de az első negyedórában nem tudtak helyzetet kialakítani, miközben megint Dibusznak akadt dolga egy közel harmincéteres hazai bombát kellett a léc fölé tolnia.

Aztán a meccs szép lassan beleszürkült abba a semmibe, ami azért nagyvonalakban az egész találkozót jellemezte. Ennél sokkal több kell majd a visszavágón: minimum egy gól a továbbjutáshoz.

Lehetne az idény eleji formára fogni a látottakat, de egy éve, sőt, kettővel ezelőtt is a Ferencváros ennél sokkal többet mutatott a nyár közepén, ráadásul a mostaninál sokkal erősebb csapatok ellen is.