KezdőlapCímlapFelfüggesztették Turi György alelnöki tisztségét az úszó-szövetségnél

Felfüggesztették Turi György alelnöki tisztségét az úszó-szövetségnél

Turi György jövője eldőlni látszik az aktuális úszóbotrány miatt: az első lépés az, hogy felfüggeszti alelnöki tevékenységét az úszószövetségben.

A Magyar Úszó Szövetség csütörtöki, Kaposvárott tartott elnökségi ülésén megtárgyalta a Turi György mesteredző korábbi edzői munkája kapcsán nyilvánosságra került információkat.

„A MÚSZ vezető testülete úgy döntött, hogy öttagú bizottságot alakít, amely a közeljövőben meghallgatja valamennyi érintettet, és jelentést készít a történtekről.

Turi György az ülésen bejelentette, mindenben együttműködik a bizottsággal, és a jelentés elkészültéig önként felfüggeszti tevékenységét, mint a MÚSZ szakmai alelnöke, illetve az edzőbizottság elnöke.

A Magyar Úszó Szövetség hamarosan tájékoztatja a közvéleményt a bizottság összetételéről, illetve akkor is, amikor a bizottság befejezte munkáját. – olvasható a MÚSZ Blikknek elküldött közleményében.

Mint ismert, a Kőbánya SC szakosztályvezetőjét az utóbbi hetekben súlyos vádakkal illették volt tanítványai. Előbb a világbajnok, olimpiai ezüstérmes Cseh László vallott arról, hogy régen ütötte őket a szakember, majd sorra jött többi volt sportoló, megerősítve a bántalmazásokat, Dara Eszter azt is állította, hogy őt szexuálisan molesztálta.

A tréner a 24.hu-nak megszólalt csütörtökön: szerinte ezek nem voltak annyira súlyosak, mint ahogyan azt vádlói állítják. Időnként előkerült nála a bot meg a pálca, de az ő értelmezésében ezek a nevelő-, fenyítőeszközök a tanítványok eredményességét szolgálták.

Indirekt/Blikk