2022.08.18
Ilona
Kezdőlap Címlap Elődöntőbe jutott a magyar női vízilabda-válogatott a hazai vizes vébén

Elődöntőbe jutott a magyar női vízilabda-válogatott a hazai vizes vébén

A magyar csapat 7-6-ra legyőzte Ausztráliát. Az elődöntőben Hollandia következik.

Magyarország és Ausztrália legutóbb 2019-ben a kvangdzsui vizes vb női vízilabdatornájának bronzmérkőzésen találkozott egymással, s akkor 10–9-re Ausztrália nyert. A 2016-os olimpián is találkozott a két csapat a negyeddöntőbent, s a mieink ötméteresekkel búcsúztatták az ausztrálokat.

A mai mérkőzés első negyedében a magyar lányok kissé kapkodva játszottak és több egyéni hiba is tarkította a játékukat, ugyanakkor mindkét csapaton érződött, hogy nagy a tét. Az első nyolc percet végül az ausztrálok nyerték 3-2-re.

A második játékrész még az elsőnél is több pontatlanságot hozott, és öt és fél percig egyik csapatnak sem sikerült az ellenfél kapujába találnia, pedig az ausztrálok egy alkalommal még kettős emberelőnyben is támadhattak. A hosszú gólcsendet végül Keszthelyi Rita törte meg, ezzel félidőben 3-3-as döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A harmadik negyedben is igen kiélezett csata folyt, és a harmadik percben emberelőnyből előbb Vályi Vanda váltotta Gurisatti Gréta passzát, majd Ribanszka Natasa sikeres lövése után először vezetett két góllal a magyar csapat. A magyar csapat szenzációsan védekezett, hiszen több mint 18 percig nem kaptak egyetlen gólt sem, és ebben Magyari Alda remek kapusteljesítményének is nagy szerepe volt.

Az utolsó nyolc perc egy ausztrál góllal kezdődött, majd Ribanszka másodszor is beköszönt, így ismét két gólra nőtt a különbség. Egy újabb ausztrál találat után végül Keszthelyi Rita a negyed hajrájában harmadszor is eredményes volt, és ezzel bebiztosította a magyar győzelmet. Végül Bíró Attila tanítványai 7-6-ra legyőzték Ausztráliát, ezzel bejutottak a budapesti vizes vb női vízilabdatornáján a legjobb négy közé.

Két nap múlva az elődöntőben Magyarország Hollandiával játszik.