KezdőlapCímlapEllátta a baját a rablóknak az Ajax sztárfocistája

Ellátta a baját a rablóknak az Ajax sztárfocistája

Fegyveres betörők akarták kirabolni otthonában Dusan Tadicsot, a holland Ajax csapatkapitányát, a szerb futballsztár a dulakodás során könnyebben megsérült.

Az ijesztő eset a holland lapok szerint július 28-ára virradó éjszaka történt, a focista dél-amszterdami házánál. A 33 éves szélső otthonába két sisakot viselő, fekete ruhás fegyveres rabló akart betörni, amikor Tadics hazaért és észrevette őket. Ekkor megpróbált menekülni, de nem hagyták, összeverekedett a támadóival. A dulakodás során sikerült kinyitnia az egyikük sisakját és felpofoznia a férfit, majd elmenekült egy közeli szállodába. A robogóval távozó rablók nem tudtak semmit sem elvinni a lakásból.

A hatóságok szerint hamarosan azonosítani tudják az elkövetőket.

„A nyomozók több szemtanúval beszéltek és felvételeket is lefoglaltak. Az elkövetők vélhetően előre kiszemelték az áldozatot” – közölte a rendőrség. A holland lapok szerint nem először vették célba az Ajax ászát, korábban is megjelentek sisakos emberek a házánál, de akkor ő nem volt otthon és nem tudtak behatolni.

Tadics egyébként az incidens után pár nappal már játszott a holland Szuperkupa-mérkőzésén, ahol az Ajax a PSV-től kapott ki.

Nem ez az első ilyen eset Hollandiában, tavaly a PSV izraeli csatárának, Eran Zahavinak a családját megkötözték, amikor betörtek otthonukba.