2022.12.05
Vilma
Kezdőlap Címlap Djokovicsot kitiltották az Egyesült Államokból is

Djokovicsot kitiltották az Egyesült Államokból is

A világelső Novak Djokovics egy interjúban elmondta, hogy jelen állás szerint kihagyja a rangos Indian Wells-i tenisztornát. A szerb teniszező az Egyesült Arab Emírségekben tért vissza a versenyzéshez, de az Egyesült Államok szigorúbb nevezési feltételei miatt egyelőre nem teheti be a lábát az országba, nem indulhat ott.

Djokovics Dubajban tét vissza, a Dubai Duty Free Tennis Championship legjobb 16 játékosa közé jutott, miután simán nyert az olasz Lorenzo Musetti ellen. De míg az Egyesült Arab Emírségek enyhébb beutazási követelményeket ír elő a nem oltottak számára, addig az Egyesült Államokban sokkal szigorúbbak a feltételek.

A 34 éves játékos pedig elismerte, hogy az Atlanti-óceán túloldalán jó pár versenyről le fog maradni. Még az is nagy kérdés, mi lesz a US Open szereplésével.

– A mai naptól kezdve nem. Nem mehetek, nem léphetek be az Egyesült Államokba – mondta a győzelmét követő sajtótájékoztatón Dubajban. – A mai naptól kezdve nem tudok játszani ott. De majd meglátjuk, mi lesz. Úgy értem, talán a következő hetekben változnak a dolgok.

Djokovicsot amúgy hősként fogadták Dubajban, nem úgy, mint amikor kénytelen volt elhagyni az Australian Open helyszínét Melbourne-ben.

– Nem is kérhettem volna jobb fogadtatást – mondta Djokovic a pályán a mérkőzés után. – Régen játszottam utoljára meccset, így nem is lehetne jobb helyen kezdeni a szezont. A lehető legjobb élmény számomra, úgyhogy köszönöm, ahogy a pályán fogadtak. Két sima szettes győzelem, szóval elégedett lehetek a teniszemmel, és különösen azután, hogy majdnem három hónapig nem játszottam. Voltak pillanatok, amikor nagyszerűen ment, de voltak pillanatok, amikor érthetetlen ki nem kényszerített hibákat követtem el. Nagyon tehetséges olasz játékost vertem, akinek nem volt sok vesztenivalója. A szeles körülmények nehezítették a játékot, de nagyon kellemes élmény volt számomra a mai este.

Indirekt/Blikk