KezdőlapCímlapCsercseszov csak öt perccel nem volt elégedett - kikapott a Slovantól a...

Csercseszov csak öt perccel nem volt elégedett – kikapott a Slovantól a Fradi a BL-ben

A Slovan nyerte a két felvonásból álló BL-selejtező első meccsét. Sajnos, Budapesten nyertek a szlovákok, akik az utolsó tíz percben fordították meg a meccset. Bár a Fradinak több lehetősége volt, a Slovan ellentámadásai végig veszélyesek voltak. A két szakember így látta a meccset.

„Sajnos, nem mindig úgy jön ki a lépés, ahogy szeretnénk, a futball istene olykor átírja, amit szeretnénk. Öt percen kívül a játékkal elégedett lehetek, ezt mutatják a statisztikák is. Ez a meccs nem jött jól ki, bízunk benne, hogy jövő héten fordul a kocka” – kezdte a mondókáját Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros szakvezetője.

Egy óriási Slovan-lehetőséggel kezdődött a meccs, melyet aztán a Fradi mezőnyfölénnyel uralt. Bár sok helyzet nem volt, Dibusz után inkább Adrian Chovan, a Slovan kapusa mutatott be nagyobb bravúrokat. Traoré, majd Tokmac lövésénél is nagy védésre volt szüksége. Zachariassen fejesénél, majd a legvégén Civic lövésénél már csak a kapufa tudott segíteni rajta.

„Nem volt különösebb oka, hogy kicsúszott a kezünkből a hajrában az irányítás. Talán kicsit kihagyott a koncentráció, amikor egy rögzített helyzetből egyenlíteni tudott az ellenfél, de ez benne van a futballban. Nekem egy dolgom van, a visszavágóra a lehető legjobban felkészíteni a csapatot. Voltak labdavesztéseink, amiket a Slovan ki tudott használni, ezen javítanunk kell. A csapatnak a lefújás után annyit mondtam, holnap találkozunk, folytatjuk a munkát.”

Volt olyan érzés, vélemény is, hogy Csercseszov 1-0-s Fradi-vezetésnél rosszul nyúlt bele a meccsbe. Tokmacot, a kiválóan játszó Laidounit és Traorét is lekapta a pályáról. Ettől érezhetően felborult a Fradi játéka, majd jött az ötperces összeomlás, amikor a szlovákok megfordították a meccset.

„Egyszerű a válasz, így döntött a vezetőedző. Utolsó tíz percben legutóbb sem szerepeltek már az említett játékosok. Traoré például nem tudott megfelelően edzeni az utolsó napokban. Mi tudjuk, ki milyen állapotban van, és mi az oka a cseréknek” – fejezte be Csercseszov.

A Slovan ezúttal nagyon taktikusan játszott. Öt-, középen három belsővédős rendszere sokáig jól állt a lábán, fegyelmezetten oldotta meg a feladatát. Aztán a bekapott gól után változtattak, a 0-1-et már nem volt értelme védeni. Így a szélső védők többet jöhettek fel, ami aztán a zavart is okozta az utolsó negyedórában.

„Nagy győzelmet arattunk, de még csak félidőben vagyunk. A Batumi elleni nyögvenyelős siker és a hétvégi bajnoki vereség után sokan nem hittek bennük. De ma megmutattuk ezen a meccsen a csapat erejét. Nem lesz könnyű a visszavágó, de bízok a csapatomban, nagyon büszke vagyok a mai játék után.

Nagyszerű mérkőzést játszottunk, fantasztikus hangulatban, egy-két kivételtől eltekintve minden megfelelő mederben, a fair play szellemében zajlott, ezt mindkét szurkolótábornak köszönöm, és a folytatásban is mindenkinek csak a mérkőzéssel kell foglalkoznia” – értékelt a lefújás után Vladimír Weiss.

A visszavágót egy hét múlva, július 27-én, 20:30-tól rendezik Pozsonyban. Mivel az idegenben rúgott gólok már nem számítanak, így akármilyen egygólos Fradi-siker már hosszabbítást ér, a kétgólos pedig továbbjutást.