KezdőlapBelföldNem találtak bombát a visszaforduló Wizz Air gépen

Nem találtak bombát a visszaforduló Wizz Air gépen

Mint ahogy a Blikk is megírta, bombafenyegetés miatt kényszerült megszakítani az útját a WizzAir egyik járata. A gép már a Balaton felett repült, amikor a pilóták értesültek a fenygetésről, így azonnal visszafordultak a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé. Az utasoknak a vészcsúszdán kellett elhagyniuk a fedélzetet.

Az esetet a Wizz Air korábban már megerősítette közleményében, most pedig újabb információkat osztottak meg a történtekkel kapcsolatban:

„A Wizz Air megerősíti, hogy a július 20-án Bariból Krakkóba tartó W6 5058-as számú járata július 20-án névtelen fenyegetést kapott egy, a fedélzeten elhelyezett robbanószerkezetről. A repülőgépet a budapesti repülőtérre irányították át, ahol valamennyi utast és a személyzet minden tagját evakuálták.Az illetékes hatóságok a protokollnak megfelelően elvégezték a szükséges ellenőrzéseket, és megerősítették, hogy hamis fenyegetésről volt szó.A Wizz Air 22:30-kor Budapestről induló mentesítő járatot szervez azon utasai számára, akik még ma tovább utaznának a krakkói II. János Pál Nemzetközi Repülőtérre. Utasaink és személyzetünk biztonsága mindig is a legfőbb prioritás marad számunkra” – írták.