2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap Csalódás: nem jutott elődöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai vizes vébén

Csalódás: nem jutott elődöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai vizes vébén

Magyarország 11-10-es vereséget szenvedett az olasz válogatottól, így pólósainknak nem sikerült a legjobb négy közé jutniuk a hazai rendezésű világbajnokságon. A magyarok az 5-8. helyért vívott helyosztókon folytathatják.

Az eddigi legnehezebb erőpróbája előtt állt a magyar férfi vízilabda-válogatott, hiszen Märcz Tamás szövetségi kapitány tanítványai az elődöntőbe jutásért Olaszország ellen játszottak a budapesti világbajnokságon.

A mérkőzést a magyar válogatott kezdte jobban és az első negyed után 3-2-es hazai vezetéssel zárult. A második játékrészben Olaszország tudott váltani és két góllal is elhúzott, majd pólósaink ugyan egyenlítettek, de a szünetre mégis az itáliaiak vonulhattak 6-5-ös előnnyel.

A harmadik nyolc perc nem igazán sikerült a magyar válogatottnak, és az olaszok határozott játékukkal ismét két gólra növelték az előnyüket (8-6). Bár a mieink az utolsó negyedben minden megtettek a felzárkózásért, végül nem sikerült a fordítás, és Olaszország 11-10-re diadalmaskodott. Ezzel ők jutottak a világbajnokság legjobb négy csapata közé, ahol Görögország várja majd őket.

Az olaszok elsősorban a négygólos Francesco Di Fulvio, illetve kapusuk, az 55 százalékos hatékonysággal védő Marco Del Lungo révén diadalmaskodtak magabiztosan.

Magyarország az 5-8. helyért vívott helyosztókon próbálja kárpótolni majd a némileg csalódott szurkolókat. Első mérkőzésüket pénteken az Egyesült Államok csapatával játsszák.