KezdőlapCímlapBüntetésben Boli: a Fradi kitette az egyik legnagyobb sztárját

Büntetésben Boli: a Fradi kitette az egyik legnagyobb sztárját

Franck Boli a Fradi játékosát megbünteti a klub, nem nevezik az Európa-liga mérkőzésekre, hiába a csapat egyik legjobb légiósáról van szó.

Bolinak hat tétmeccsen négy gólja van az idényben. A csatár 2019-ben érkezett a Fradiba, ahol 83 mérkőzésen 30 gólt szerzett eddig. Jelenleg az elefántcsontparti nemzeti csapat edzőtáborában tartózkodik, akik pénteken Mozambikban lépnek pályára világbajnoki selejtezőn, szeptember 6-án pedig Kamerunt fogadják otthon.

Az Index úgy tudja, hogy Boli újra bajba került a zöld-fehér klubnál és most sem ússza meg szigorú retorzió nélkül: engedély nélkül külföldre utazott és nem mondott igazat a távozásának okáról sem. Mivel korábban is problémák voltak a hozzáállásával, a klub nem nevezi az El-keretbe.

Mint írják, a Kisvárda elleni vereség után Peter Stöger nevelési célzattal még a keretbe sem nevezte a Slavia Praha elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. Ezután úgy tűnt megoldódik a probléma, mert Stöger utána úgy nyilatkozott, hogy a csatár hozzáállása változott és visszakerülhet a csapatba. Ezzel szemben a múlt hétvégi, szombati Debrecen elleni bajnokin még a kispadon sem láthatták a szurkolók a focistát.

Furcsa volt az is, hogy a múlt héten ő volt hivatalos a Young Boys elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóra, ám fél órát késett az eseményről, amelyen így részt sem vett végül.

Az Index értesülései szerint még a múlt szombati meccs előtt, pénteken külföldre utazott, tette ezt a klub engedélye nélkül. Ha ez még nem volna elég, nem is mondott igazat a távollétének miértjéről. Ennek most az lesz a következménye, hogy nem léphet pályára a nemzetközi versenysorozatban.

Úgy tűnik Stöger sem szívbajos, nem tűri el a nem profi viselkedést, ebben hasonlít elődjéhez. Szerhij Rebrov is kitette Bödét vagy Lanzafamét a keretből, amikor úgy érezte, nem megfelelően viselkedik a játékosa.