2021.12.04
Barbara, Borbála
Kezdőlap Címlap Brutálisan erős spanyol csapat ellen játszik ma este a Fradi az Európa-ligában

Brutálisan erős spanyol csapat ellen játszik ma este a Fradi az Európa-ligában

A német Leverkusen után újabb embert próbáló feladat vár a labdarúgó Európa-liga csoportkörében a Ferencvárosra, amely csütörtök este (M4, 21) a válogatott kiválóságok sorával érkező Real Betist látja vendégül.

A spanyol bajnokságban 7. helyen álló gárdát a világ legjobb nemzeti csapataiban korábban szerepelt, vagy szereplő játékosok alkotják. A Betis Budapestre utazó keretében ugyanis hat spanyol, két-két portugál, argentin és mexikói, illetve egy-egy francia és chilei válogatott játékost is találunk. A keretnek világbajnok tagja is van a 2018-ban francia színekben vb-győztes Nabil Fekir személyében, de nem a 25 millió euróra (9 milliárd Ft) taksált támadó az egyetlen, aki komoly sikereket ünnepelhetett nemzeti csapatával. William Carvalho például 2016-ban Európa-bajnok volt Portugáliával, a kapus, Cluadio Bravo kétszeres Copa América-győztes Chilével, Germán Pezzella és Guido Rodríguez pedig a nyáron nyert Argentínával.

Persze, a Fradi El-re nevezett kerete is bővelkedik válogatottakban, összesen 17-en képviselték már hazájukat, de a magyar, a szlovák, az albán, a norvég vagy az ukrán csapat nyilvánvalóan más szintet jelent. Nem véletlen, hogy a spanyol klub 223,4 millió eurós (80,3 milliárd Ft) játékosállományával az FTC 40,25 millió euróra (14,5 milliárd Ft) taksált keretének több mint ötszörösét éri a Transfermarkt szakportál szerint, azaz papíron semmi esélye sincs a magyar bajnoknak…

A Betis trénere, a korábban a Real Madridot is irányító Manuel Pellegrini magabiztosan várja az összecsapást.

– Nagyon elégedett vagyok a keret hozzáállásával, mind a 25 labdarúgóval. Öt-hat játékost cserélünk meccsről meccsre, de a teljesítményünk nem látja kárát. Meglátjuk, milyen állapotban vannak a futballisták, aztán átgondoljuk, melyik a legjobb csapat a Ferencváros magyarországi legyőzéséhez – mondta a chilei szakember.

A Fradinál persze, örülnek a sztárcsapatok jelentette kihívásoknak.

– Ez egy tökéletes csoport a klub és a játékosok számára. Itt semmi sem könnyű, minden ellenfél erős, nagy bajnokságokból érkező gárdákkal találkozhatunk. Mindenkinek világos, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de tudunk pontokat szerezni, és akár győzhetünk ezek ellen a csapatok ellen. Szeretnénk látni, ahogy lépésről lépésre fejlődünk – vélekedett Peter Stöger vezetőedző.

Indirekt/Blikk