2022.08.18
Ilona
Kezdőlap Címlap Bravúros bronzérem: Gálicz Péter harmadik lett 25 km-es úszásban

Bravúros bronzérem: Gálicz Péter harmadik lett 25 km-es úszásban

Csodálatos eredménnyel ért véget a nyíltvízi úszók versenye a Lupa-tavon. Gálicz Péter fantasztikus úszással a harmadik helyen végzett a 25 kilométeres versenyben.

Egészen kiváló versenyt rendeztek a Lupa-tavon: az utolsó úszószámban a férfiak és a nők 25 kilométeres versenyét rendezték, ami nagy magyar sikert hozott.

Gálicz Péter és Kalmár Ákos a táv felénél ellépett egy 8-10 fős élbollyal, és végig bírták az iramot. Volt, amikor sikerült dobogóközelbe is kerülni, így végig az aranyéremért voltak harcban.

Erővel Gálicz bírta jobban: a Ferencváros úszója a harmadik helyen ért célba. Kalmár nyolcadik lett, a világbajnoki cmet az olasz Dario Verani szerezte meg.

A nők versenye ekkor még zajlott.

„Fel voltam rá készülve, hogy ilyen hosszú lesz, de meglepően gyorsan eltelt ez az öt óra. Sajnos, voltak hibák is, amatőr hibák is. Elégedett vagyok azért. Nem akartam bemenni a darálóba, de az élvonalban akartam maradni” – mondta a nyolcadik Kalmár Ákos.

„Leginkább saját magamat leptem meg, óriási meglepetés ez az eredmény. Nehéz szavakat találni most, arra álmomban sem gondoltam, hogy bronzérmes leszek. Azt éreztem, jó úszás, de úgy voltam vele, a legjobb nyolcban végzem.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki eddig támogatott ezen az úton. Láttad, mami, megcsináltuk! Szeretném még megköszönni valakinek, tudni fogja, akiről beszélek, miatta úsztam ma ebben a szemüvegben” – mondta a sikere után örömittasan Gálicz.

Férfiak, 25 km úszás

1. Dario Verani (Olaszország) 5:02:21.50

2. Axel Reymond (Franciaország) 5:02:22.70

3. Gálicz Péter 5:02.35.40

…8. Kalmár Ákos 5:03:52.10

A nőknél egy hatalmas befutó végén – négyen szinte egyszerre értek a célba 25 kilométer után és a célfotó döntött – Rohács Réka végül a nyolcadik helyen csapott célba. Kiváló eredmény ez is. Célfotóval a brazil Ana Marcela Cunha nyert, ezzel megszerezte ebben a számban az ötödik világbajnoki címét.