KezdőlapCímlapBoris Becker belenyugodott a sorsába a börtönben

Boris Becker belenyugodott a sorsába a börtönben

Belenyugodott a sorsába Boris Becker. A hatszoros Grand Slam-tornagyőztes, párosban olimpiai bajnok német teniszlegendát két és fél év börtönre ítélték Angliában csalásért, miután kiderült, hogy hitelezői elől megpróbálta vagyona egy részét eltitkolni, elrejteni.

A döntés padlóra küldte, a rácsok mögötti első napok alaposan megviselték, de három hét után elhagyhatta a rossz hírű wandsworthi büntetésvégrehajtási intézetet, és a jóval élhetőbb Huntecombe-ba került. Itt kedvezőbbek a körülmények, Becker kedélye is javult, s ügyvédjén keresztül nyilvánvalóvá tette, nem vitatja tovább az ítéletet, belenyugszik a döntésbe.

Christian-Oliver Moser közleményét a svájci Blick hozta nyilvánosságra.

– Ügyfelünk úgy határozott, nem fellebbez a Southwarki Korona Bíróság ítélete ellen. Elfogadja az esküdtszék határozatát és a bíróság által kiszabott büntetést egyaránt – közölte az ügyvéd.

Becker egyébként a szerettei érdekeit figyelembe véve próbálta meg elkerülni a törvényes utat.

– Ügyfelünk elmarasztalásának fő oka az, hogy a fizetésképtelenség megnyitása után üzleti számlán keresztül magánkifizetéseket teljesített. A kifizetések egyebek mellett gyermekei és hozzátartozói javára, valamint nyitott orvosi számlákra és tanácsadási költségekre történtek – tette hozzá Moser.

A német teniszlegenda reménykedhet abban, hogy jó magaviselet esetén a büntetése felét próbaidőn töltheti le.