KezdőlapCímlapBekeményít a Forma-1: mindenkinek be kell oltatnia magát

Bekeményít a Forma-1: mindenkinek be kell oltatnia magát

Bekeményítettek a Forma–1 vezetői, hogy elkerüljék a világjárvány okozta bizonytalanságot, úgy döntöttek, ezentúl csak beoltott személyek léphetnek be a paddockba.

A sportági elöljárók határozata szerint mindenkinek kötelező a koronavírus elleni vakcina, aki a futamokon a pálya közelében dolgozik: nemcsak a versenyzőknek, hanem a csapattagoknak, vendégeknek és még a kiszolgáló személyzetnek is muszáj oltottnak lennie.

Az F1 közleményben jelezte, bizakodik, szerinte ez semmilyen fennakadást nem jelent, tekintve, hogy egy kivétellel eddig is mindenki vállalta ezt: csak az orvosi autó vezetője, Alan van der Merwe jelezte, nem veti alá magát a kötelező oltásnak. Azt egyelőre nem tudni, mi lesz az ő sorsa ezek után.

A tavalyi szezonban az Amerikai Nagydíjon már elvárták a rendezők, hogy mindenki, aki a paddockba belép, védett legyen, ráadásul a The Times cikke szerint az összes versenyző már átesett az oltáson. Bennfentesek szerint nem zárható ki, hogy a mostani adminisztratív szigorításra Novak Djokovics esete miatt volt szükség, a szerb teniszező oltatlanul érkezett Melbourne-be, ezért végül hiába kapott külön engedélyt az Australian Openen való részvételre, a vízumát visszavonták, majd el kellett hagynia az országot az óriási cirkuszt követően.

– A Forma–1 vezetősége megköveteli az utazó személyzet teljes körű oltottságát, és nem ad felmentést – jelentette ki határozottan az F1 egyik szóvivője.

A világbajnokság március 20-án kezdődik a Bahreini Nagydíjjal.

Indirekt/Blikk