2022.05.17
Paszkál
Kezdőlap Címlap Az orosz teniszező állítja: koronavírusosan engedték be Ausztráliába

Az orosz teniszező állítja: koronavírusosan engedték be Ausztráliába

Novak Djokovics most biztos veri a fejét a falba. A szerb világelső teniszező kálváriája jól ismert, ám most megszólalt a világranglista 6. Andrej Rubljov is, aki állítja: koronavírus-pozitív volt, amikor Ausztráliába érkezett.

Az orosz teniszező, aki versenyben van az Australian Openen, azt állítja, úgy engedték be Ausztráliába, hogy pozitív volt a koronavírus-tesztje. Természetesen azonnal karanténba került. Bár tudatában volt annak, hogy elkapta a vírust, mégis vállalta az utazást Melbourne-be.

Állítása szerint simán beengedték, és akkor nem kellett tesztelnie. Azóta pedig azért nem, mert már túl van a víruson.

„Amikor Ausztráliába repültem, még mindig pozitív voltam, de ahogy az orvosok mondták, a Covid szintje nagyon alacsony volt, így nem volt veszélyes. Beengedtek az országba. Több mint tíz napot töltöttem karanténban.”

Az orosz nem sokkal azt követően beszélt volt gondjairól, miután Novak Djokovicstól kétszer is megvonták a tartózkodási engedélyt, majd kiutasították Ausztráliából, ahová vélhetően három évig be sem teheti a lábát.

A szerbnek még lehetnek gondjai az oltatlanságával, hiszen azóta a Roland Garros szervezői is bejelentették, hogy – a francia helyzet miatt – csak oltottakat engednek be majd be az év következő Grand Slam-versenyére. Angliában egyelőre az enyhítés felé halad a helyzet, míg a US Openen a franciához hasonló korlátozások vannak érvényben.

A teljesen tünetmentes Rubljov közben már két győztes meccsen van túl Melbourne-ben.

Indirekt/Blikk