KezdőlapCímlapA Wizz Air miatt nem utazhattak haza a Fradi-szurkolók Monacóból

A Wizz Air miatt nem utazhattak haza a Fradi-szurkolók Monacóból

A csütörtöki El-találkozó után több szurkoló sem tudott hazajutni Monacóból.

Korábban arról számoltuk be, hogy szurkolói információk szerint nagyon pórul járhatnak azok a Fradi-drukkerek, akik repülővel érkeztek, majd – és ez még fontosabb – azzal is akarnának távozni Franciaországból a Monaco elleni Európa-liga-meccs után, hiszen kiderült, hogy a Nizzából Bécsbe tartó közvetlen járatot a Wizz Air törölte.

Az előrejelzés beigazolódott, ugyanis a Fradi csütörtöki győzelme után több tucat vendégszurkoló Monacóban rekedt.

Franciaországban sztrájkolnak a reptéri dolgozók, emiatt több járatot is töröltek. A csakfoci.hu-nak egy, a neve elhallgatását kérő Fradi-drukker úgy nyilatkozott, már a meccsen pánikhangulat alakult ki, ugyanis az emberek nem tudták, hogy jutnak majd haza.

– Két társaságban voltak szurkolók a mérkőzésen: Vvlt a B-közép, illetve voltak egyéb helyeken ülő Fradi-szurkolók. A mérkőzés után tulajdonképpen pánikhangulat alakult ki a B-középben, mert nem tudták az emberek, hogy fognak hazajutni. Ezután a Facebookon összefogtak a kint lévő szurkolók, és megpróbáltak segíteni egymásnak, hogy mielőbb hazajussanak – mesélte a drukker.

Mintegy 100-150 ferencvárosi szurkoló rekedt Monacóban a csütörtöki El-találkozót követően. A megszólaló szerint voltak olyan szurkolók, akik vonattal Genovába mentek, onnan Bolognába, majd a Bologna hazai mérkőzésének megnézése után Rómából indulnak haza.

– Mi a WizzAir szerdai járatával jöttünk ki, ahol számos fradista utazott velünk. Eredetileg pénteken, azaz ma utaztunk volna haza, de helyette hétfőre ajánlott nekünk jegyet a légitársaság úgy, hogy a szállást magunknak kell kifizetnünk. Nagyon kaotikus állapotok vannak, mi is szerettünk volna holnap hazajutni, de – átszállással – 1000-1400 eurós jegyeket (egy személynek) találtunk úgy, hogy elképzelhető a holnapi sztrájk is. A szurkolók egyébként pozitívan állnak a kialakult helyzethez: örülnek, hogy nyert a Ferencváros, és megpróbálnak segíteni azokon, akik Monacóban maradtak – tette hozzá a neve elhallgatását kérő Fradi-drukker.

Sokan azonban csak a jegy árával számoltak, és nem voltak felkészülve arra, hogy maradniuk kell. Így vannak olyan szurkolók, akik szállás nélkül maradtak. Arról nem beszélve, hogy a monacói árak jócskán meghaladják az otthon megszokottakat.