2022.08.18
Ilona
Kezdőlap Címlap A Wimbledonban kiesett Fucsovics elvesztette a tüzet a tenisz iránt

A Wimbledonban kiesett Fucsovics elvesztette a tüzet a tenisz iránt

Fucsovics Márton nagyon simán búcsúzott az idei harmadik Grand Slam-tornától: Wimbledonban 6:1, 6:2, 6:4-re kapott ki a kazah Alekszandr Bubliktól az első fordulóban. Idén a 27 meccséből csak kevesebb mint a felét, tizenhármat nyert meg. Legutóbb a negyeddöntőig menetelt az év legnagyobb füvespályás versenyén.

Ennek megfelelően 350 pontot veszít el, amellyel a mai állás szerint legjobb esetben is a 96. helyre esik vissza, de megvan az esély rá, hogy 2017 október 23. után ismét kikerül a top100-ból a sérülésekkel is bajlódó 30 éves teniszező.

Az Eurosportnak adott interjúban arról mesélt, hogy a Stuttgartban összeszedett hátsérülése miatt Halléban is feladni kényszerült a versenyt, így nem tudta elvégezni a kellő edzésmunkát, ami a Bublik elleni meccsen is visszaköszönt.

„Kicsit elvesztettem a tüzet a tenisz iránt, pedig egy ilyen versenyen, ahol nincsenek pontok, ez tud segíteni a leginkább, hogy belső tűzzel játsszak, ez pedig most nem sikerült” – mondta a portálnak adott interjúban.

A kérdés, hogy ha pontokat sem kapott, tehát egyértelmű volt, hogy visszaesik világranglistán, miért indult Wimbledonban: „Azért ez mégiscsak egy Grand Slam-torna, ahol ráadásul rekord pénzdíjat tűztek ki. Mindenki el is jött a pontok hiányában is, az oroszokon kívül mindenki versenyzik. Ezek miatt döntöttem így.”

A még így is a legjobb helyen jegyzett magyar teniszező hozzátette, bár a US Openre három hét még a nevezés, és kisebb versenyekre ugyan be van nevezve, könnyen elképzelhető, hogy inkább elvonul most egy időre tenisztől, és frissen akar visszatérni.