2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Címlap Zelenszkij figyelmeztette az ukrán népet: egy hét borzalom jöhet

Zelenszkij figyelmeztette az ukrán népet: egy hét borzalom jöhet

A teljes lakosságot és a rendvédelmi erőket is figyelmeztette legutóbbi videós bejentkezésében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki szerint több fronton is megpróbáltatások elé néz Ukrajna: az orosz erők támadásától, a tél megérkezésétől és az áramellátás megterhelésétől egyszerre kell tartaniuk.

Zelenszkij közölte, hogy a városi hatóságok közel álltak ahhoz, hogy az orosz támadások által szétszúzott áram-, víz- és fűtésellátást helyreállítsák, de olyan nagy lakossági megterhelés érte az utóbbiakat, hogy bizonyos területeken áramszünetre kell készülni.

– Értjük, hogy a terroristák új csapásokat terveznek. Ezt pontosan tudjuk – mondta Zelenszkij vasárnap késő esti videóbeszédében. – És amíg vannak rakétáik, sajnos, nem nyugszanak majd – tette hozzá.

Zelenszkij szerint a következő hét ugyanolyan nehéz lehet, mint az előző, amikor a villamosenergia-infrastruktúra elleni támadások miatt az ukránok a háború kitörése óta tapasztalt legsúlyosabb áramkimaradásnak voltak kitéve. Zelenszkij állításaira Moszkvából egyelőre nem érkezett válasz.

Mióta Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát, Moszkva azt mondja, nem veszi célba a polgári lakosságot. A Kreml csütörtökön közölte, hogy Kijev „véget vethet lakossága szenvedésének”, ha teljesíti Oroszország követeléseit.