2023.02.01
Ignác
Kezdőlap Belföld Háromszor is karambolozott a lopott autóval a jogosítvány nélküli férfi

Háromszor is karambolozott a lopott autóval a jogosítvány nélküli férfi

Egy 26 éves férfi szombaton sorra halmozta a bűncselekményeket, miközben Szolnok belvárosában randalírozott. Először rongálással indított, majd jogosítvány nélkül többször is karambolózott azzal a lopott autóval, amibe feltehetőleg ittas állapotban ült be.

A rendőrség közleménye szerint a 26 éves férfi kövekkel törte be két szomszédos szolnoki ház ablakát is. Majd ugyanabban az utcában egy nyitva hagyott gépjárműből lopott 3000 forintot, valamint magával vitte az autóban talált pénztárcát és a benne lévő okmányokat is.

Az utcában tovább sétálva, egy újabb nyitott autóra talált, amiben a slusszkulcsot is bennfelejtették, rögtön kapott az alkalmon és elhajtott az autóval a tulaj tudta nélkül. A lopott autóval a a Thököly úton haladva, egy személyautó hátuljába csapódott, ennek ellenére megállás nélkül folytatta az útját.

Hamarosan egy újabb baleset következett be, az első ütközéstől pár utcányira egy fának hajtott. Bár a gépjármű ezt már nem úszta meg teljesen: leesett a rendszámtáblája, a sofőr továbbra sem függesztette fel ámokfutását.

A rövid időn belüli második ütközés során az autó rendszámtábláját is elhagyta, azonban még itt sem állt be, tovább közlekedett az eltulajdonított személyautóval. / Fotó: police.hu
A rövid időn belüli második ütközés során az autó rendszámtábláját is elhagyta, azonban még itt sem állt be, tovább közlekedett az eltulajdonított személyautóval. / Fotó: police.hu

Végül a Horog utcában ért véget az engedély nélküli autókázás, az egyik kanyarban letért az útról, s egy ingatlan kerítésének ütközött. A ház tulajdonosa észlelte a történteket, és jelezte a sofőr felé, hogy értesítette a rendőrséget, ennek hallatán a fiatal férfi futva menekült el a tett helyszínéről.

Nem sok sikerrel: a rendőrség a több bejelentésnek, és a kamerafelvételeknek köszönhetően hamar beazonosította az elkövetőt, már délután elfogták a férfit egy szolnoki házban.

A gyanúsított nem tagadta a történteket, beismerő vallomást tett. A rendőrség kiderítette, hogy a férfi nemcsak, hogy ittas állapotban lehetett a kocsikázás során, de vezetői engedéllyel sem rendelkezik.

Szerencsére a 26 éves férfin kívül senki nem sérült meg a szombati események során, ő maga is könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt. A jelentés szerint hosszúra nyúlik az általa elkövetett bűntettek listája: “2 rendbeli rongálás vétség, garázdaság vétség, jármű önkényes elvétele bűntett, járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség, lopás vétség miatt folytat eljárást, valamint eljárást kezdeményezett járművezetés bódult állapotban bűncselekmény és a közúti balesetek kapcsán szabálysértés elkövetése miatt” indított eljárást.