2024.03.01
Albin
Kezdőlap Címlap Véget ért a tűzszünet: újraindultak a harcok a Gázai övezetben

Véget ért a tűzszünet: újraindultak a harcok a Gázai övezetben

Vége a közel egyhetesre nyúlt tűzszünetnek a Gázai övezetben. Hivatalosan péntek reggel hét órakor járt volna le a tűzszünet, ám az izraeli híradások szerint a Hamász már fél hétkor rakétát lőtt ki.

Péntek reggel hét órakor lejárt a közel egyhetes tűzszünet a Gázai övezetben. Izrael bejelentette, hogy mivel a Hamász még a szünet lejárta előtt megindította az első rakétáját Izrael felé, ezzel megsértve a tűzszünetet, az izraeli erők folytatják a hadviselést a palesztinok ellen.

A kora reggeli órákban kilőtt rakétát a Vaskupola időben észlelte és meg is semmisítette, ám a légvédelmi szirénák beindultak, felébresztve és figyelmeztetve az izraeli polgárokat. A palesztin fegyveres csoport nem kívánta kommentálni az eseményt, amely az izraeli Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint az első volt a november 24-én kezdődött tűzszünet óta.

Egy, a Hamászhoz köthető hírügynökség fegyverropogásról és robbanásokról számolt be a Telegramon péntek reggel.

A tűzszünet végével vélhetően a túszcserék is lezárulnak. A november 24. óta eltelt egy hétben a Hamász 110 túszt engedett szabadon, míg Izrael 240 palesztin fogvatartottat adott át.