2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Vádat emelhetnek Joe Biden drogos fia ellen

Vádat emelhetnek Joe Biden drogos fia ellen

Az FBI elegendő bizonyítékot gyűjtött össze ahhoz, hogy Hunter Biden ellen vádat emeljen adóügyi bűncselekmények és fegyvervásárlásra tett hamis nyilatkozat miatt megvádolják.

Hunter ügyvédje szerint a szövetségi ügynökök nem keresték meg és többször is tagadta, hogy védence megszegte volna a törvényt.

Az 52 éves Hunter Biden ügyvéd és lobbista, aki külföldön, többek között Kínában és Ukrajnában is dolgozott. Az amerikai haditengerészettől 2014-ben szerelt le, miután pozitív lett a kokainra vonatkozó tesztje. A Washington Post szerint a szövetségi ügynökök 2018-ban kezdtek nyomozni ellene, és kezdetben a külföldi vállalkozásaihoz és a tanácsadáshoz kapcsolódó pénzügyekre összpontosítottak.

Elképesztő videó került elő: Joe Biden fia egy kádban ülve iszik és drogozik, miután 20 ezer dollárt kért az apjától, hogy elvonóra mehessen
Elképesztő videó került elő: Joe Biden fia egy kádban ülve iszik és drogozik, miután 20 ezer dollárt kért az apjától, hogy elvonóra mehessen

Idővel a nyomozás arra kezdett összpontosítani, hogy Hunter megfelelően jelentette-e a jövedelmét, és tett-e hamis nyilatkozatokat a lőfegyver vásárlásához használt papírokon 2018-ban.

Hunter Biden egyébként már régóta a konzervatívok vizsgálatának célpontja, akik azt állítják, hogy tengerentúli üzleti ügyletei korrupcióra utalnak. A republikánusok megfogadták, hogy a képviselőházban vizsgálatot indítanak ellene, ha a jövő hónapban esedékes félidős kongresszusi választásokon többséget szereznek.

Bár a fiatalabb Biden elismerte, hogy zűrös élete volt, és korábban “masszív drogfüggőségben” szenvedett, mind ő, mind az apja, Biden elnök tagadta, hogy illegális tevékenységet folytatott volna.

Először 2020 decemberében ismerte el, hogy tudott egy vizsgálatról. Hunter Biden akkori nyilatkozatában azt mondta, hogy “bízik abban, hogy ezeknek az ügyeknek a szakmai és objektív felülvizsgálata be fogja bizonyítani, hogy törvényesen és megfelelően kezelte az ügyeit, profi adótanácsadók segítségével”.

A döntés arról, hogy vádat emelnek-e, most a delaware-i amerikai ügyészen múlik.