2021.11.27
Virgil
Kezdőlap Címlap Utcára vonultak Bécsben a bezárások ellen tiltakozók

Utcára vonultak Bécsben a bezárások ellen tiltakozók

A szomszédos Ausztria fővárosában, Bécsben is éledeznek a lezárás elleni tüntetők. Néhány százan gyűltek össze a belvárosában, a Mariahilfer Straße elején, a múzeumnegyed környékén szombaton délelőtt

A tiltakozást az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szervezte, körülbelül kéttucatnyi rendőr biztosítja – írta meg a telex.hu helyszíni tudósítója. Az osztrák főváros több pontján lesznek megmozdulások, amelyeken az eddigi hírek szerint nem voltak incidensek. Herbert Kickl, az FPÖ elnöke azért nem tudott részt venni a szombati tüntetésen, mert előző nap pozitív lett a koronavírus-tesztje – közölte az APA osztrák hírügynökség. A pártelnök a kormány pénteki bejelentését – miszerint 10 napra zárlat alá kerül hétfőtől az ország – úgy kommentálta, hogy „Ausztria immár diktatúra”. Herbert Kickl távolmaradásától függetlenül az FPÖ százezer embert vár a szombati tüntetéssorozatra.

A bécsi megmozdulások szervezettebbnek tűnnek, mint a rotterdami, amelyről nemrég videós beszámolót is adtunk. A bécsi tüntetők megpróbálhatnak behatolni a kórházakba, miután az oltásellenes közösségi médiás csoportokban erre buzdították a tagokat – írta a Kronen Zeitung belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva. A rendőrség ezért fokozta a jelenlétét az egészségügyi intézmények körül Salzburgban és Felső-Ausztria tartományban.