2023.02.09
Abigél, Alex
Kezdőlap Címlap Újabb ámokfutó Amerikában: egy boltban kezdett lövöldözni egy férfi

Újabb ámokfutó Amerikában: egy boltban kezdett lövöldözni egy férfi

Újabb lövöldöző ámokfutó szedett áldozatokat az Egyesült Államokban. Egy indianai bevásárlóközpontban egy fegyveres férfi lőtt le két ember, kettőt megsebesített, mielőtt egy civil fegyveres végzett vele.

A támadó egy étteremben nyitott tüzet vasárnap este az Indiana állambeli Greenwoodban. A támadót végül egy (legálisan) felfegyverzett 22 éves civil hatástalanította. A férfi két ember halálosan megsebesített, ketten pedig megsebesültek, köztük egy 12 éves gyermek is. A sérültek stabil állapotban vannak.

A rendőrség szóvivője szerint az étterem közelében található mosdóban egy gyanús hátizsákot is lefoglaltak, amely az eddigi vizsgálat szerint a támadóé lehetett. Hozzátették: a nap hőse az a férfi, aki – a lövéseket meghallva – egyből fegyvert rántott, majd ártalmatlanná tette a támadót, megakadályozva, hogy az további áldozatokat szedjen.

Amerikában szinte minden hétre jutnak fegyveres támadók által elkövetett gyilkosságok. Legutóbb a július 4-én, a függetlenség napján tartott ünnepségen történt halálos támadás.