2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Sokkoló: halálra éseltek egy 12 éves lányt

Sokkoló: halálra éseltek egy 12 éves lányt

Sokkot kapott egész Liverpool, miután csütörtök este vérbemenő vitában halálra késeltek egy 12 éves kislányt. A rendőrség és a mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki éjszaka a belvárosba, de a lány életét már nem tudták megmenteni.

A 12 éves Ava White épp Liverpool belvárosában sétált az egyik barátjával csütörtök este, amikor a kislányba négy tinédzser fiú kezdett belekötni. Hogy pontosan min vesztek össze a fiatalok, nem lehet tudni, a találkozás azonban végzetessé vált: a lányt olyan súlyosan megsebesítették, hogy szinte azonnal a földre rogyott és elájult.

Ava-n barátja és az egyik járókelő próbált segíteni. Utóbbi az egész jelenetnek szemtanúja volt, így rögtön hívta a rendőrséget. Amint a mentők a helyszínre érkeztek próbálták Ava-t megmenteni. A lányt végül az Alder Hey Gyermekkórházba szállították, de olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már csak a halál beálltát tudták megállapítani a kórházban.

A négy – egy 13, kettő 14 és egy 15 éves – fiú Toxtethből érkezett a városba. Miután halálra késelték a lányt, a rendőrség rövid időn belül elfogta őket. A fiatal lányt a teljes közösség gyászolja, a barátai sokkot kaptak.