KezdőlapCímlapSokkoló: 25 éves táncoslány halt meg, mert beleharapott egy kekszbe

Sokkoló: 25 éves táncoslány halt meg, mert beleharapott egy kekszbe

Szörnyű tragédia történt: egy 25 éves modell és táncoslány meghalt, miután január 11-én egy baráti találkozón beleharapott egy kekszbe. Kiderült, hogy az étel mogyorót is tartalmazott, amire Orla Baxendale allergiás volt.

A vaníliás Florentine keksz csomagolására nem volt ráírva, hogy mogyorót is tartalmaz. Most a gyászoló család felkért egy ügyvédet, Marijo Adimeyt, hogy képviselje őket, és találják meg a felelősöket Orla halála miatt. A védő egy közleményben a gyártó Cookies United-et „és/vagy” az eladót Stew Leonard’s-t súlyos gondatlansággal és gondatlan magatartással vádolja. Úgy gondolja, hogy a lány tragédiája kikerülhető lett volna, ha rendesen feltűntetik a csomagoláson, hogy mit tartalmaz a keksz.

A Cookies United egy sajtóközlemény keretein belül reagált a vádakra: azt mondják, hogy ők már hosszú hónapokkal ezelőtt tájékoztatták a kis szupermarketláncot a receptúra megváltoztatásáról. A Stew Leonard’s szintén nyilatkozott, és azt mondta, hogy lesújtotta a modell tragédiája, hiszen neki is van egy hasonló korú lánya, és bele sem tud gondolni, hogy a család mit érez.

A fiatal lány Manchesterből származik, de Amerikában próbált szerencsét. A szülők is a tengerentúlra utaztak azért, hogy Orla temetéséről gondoskodjanak. A modell még a Vogue-ba is bekerült.