KezdőlapCímlapPutyin napjai meg vannak számlálva - állítja a korábbi tanácsadója

Putyin napjai meg vannak számlálva – állítja a korábbi tanácsadója

Az ukrajnai háború folytatódásával katonai puccs válik lehetségessé Oroszországban – mondta Vlagyimir Putyin elnök egykori tanácsadója.

A CNN riporterének nyilatkozó extanácsadó, a politikai elemzőből lett Abbas Galljamov azt mondta, hogy mivel Ukrajnában egyre nőnek az orosz veszteségek, emellett pedig az ország a nyugati szankciók okozta nehézségekkel néz szembe, az oroszok keresni fognak valakit, akit hibáztatni kell.

„Az orosz gazdaság romlik. A háború veszni látszik. Egyre csak a holttestek térnek vissza Oroszországba, az oroszok pedig egyre több nehézséggel fognak szembesülni, ezért megpróbálnak magyarázatot találni arra, hogy ez miért történik. Körülnéznek majd a politikai életben, észreveszik a körülöttük zajló folyamatokat és azt fogják válaszolni maguknak: Nos, ez azért van, mert országunkat egy régi zsarnok, egy régi diktátor kormányozza” – mondta Galljamov Putyinra utalva.

Ebben a pillanatban azt gondolom, hogy hamarosan lehetségessé válik egy katonai puccs. Ez a pillanat a következő 12 hónapban jöhet el – mondta a szakértő, majd hozzátette:

„Tehát egy év alatt, amikor megváltozik a politikai helyzet, és egy nagyon gyűlölt elnök áll az ország élén, plusz a háború is nagyon népszerűtlen. Ez az a pillanat, amikor vért lehet ontani, ekkor pedig egy puccs valós lehetőséggé válik”