KezdőlapCímlapNégy és fél év börtönt kapott az egykori szépségkirálynő

Négy és fél év börtönt kapott az egykori szépségkirálynő

4 és fél év börtönbüntetésre ítélték az egykori szépségkirálynőt és bűntársát, akik összesen 1,64 millió euró értékben, vagyis körülbelül 621 millió forint értékű bort tulajdonítottak el.

29 éves mexikói nő, akit korábban szépségkirálynőnek választottak Mexikóban, és a 47 éves holland–román férfi története egészen elképesztő: a borkülönlegességekre utazó páros 2021 októberében vitte véghez a bűncselekményt, majd 9 hónapokon keresztül több ország hatósága összefogva üldözte őket.

A komoly előkészületek előzték meg a lopást. A pár a délnyugat-spanyolországi Cáceres Atrio nevű szállodájában foglalt szobát, a nő nevére készített hamis útlevéllel. A hotel Michelin-csillagos étterme rendkívüli borválasztékkal kecsegtet, 185 oldalon sorolják az elérhető borokat, köztük szép számmal találhatóak igazi különlegességek is több ezer euróért.

Feltehetőleg a páros pontosan tisztában volt a nedűk értékével, ugyanis csak a legdrágábbakat vitték el, több tízezer vagy akár százezer eurós borokat nyúltak le. A nő megpróbálta elterelni a szállodai recepciós figyelmét, miközben a társa kicsempészte a borokat. A figyelemelterelés során salátát rendelt az egyetlen dolgozó recepcióstól hajnal 2-kor. Bár a recepciós furcsállta, hogy miután a vendég végigevett egy 14 fogásos menüt, még mindig éhes, végül teljesítette a nő kérését, írja az nlc.

A férfi ez idő alatt csempészte ki a recepcióról a borospincéhez tartozó beléptetőkártyát, mivel elsőre nem sikerült, a nőnek tovább kellett húznia az időt, így még egy desszertet is rendelt. Végül a férfi 45 palack bort csempészett ki egy hátizsákban és két nagy táskában, az üvegeket gondosan becsomagolva, nehogy összetörjenek. A lopott termékek között volt, egy már-már műemléknek számító, 1806-os évjáratú bordeaux-i Chateau d’Yquem is, amelynek értéke üvegenként 350 ezer euró, vagyis több mint 135 millió forint.

A borkülönlegességekre utazó páros tagjait 2022 júliusában fogták el Horvátországban, akiket most 4 és fél év börtönbüntetésre ítéltek.