KezdőlapCímlapMost jött: merényletet kíséreltek meg Putyin ellen!

Most jött: merényletet kíséreltek meg Putyin ellen!

Az ukrán titkosszolgálatok szerint közvetlenül az orosz-ukrán háború kirobbanása után merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin ellen, amelyet az orosz elnök túlélt. Az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint Putyin nem tudja megállítani a háborút, és nem is nyerheti meg.

Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen, nem sokkal az ukrajnai háború kirobbanása után merényletet kíséreltek meg. Kirillo Budanov vezérőrnagy, az ukrán katonai hírszerzés vezetője elmondta, hogy Putyin túlélte a két hónappal ezelőtti „sikertelen” merényletet, miután Oroszország február 24-én megtámadta Ukrajnát.

Állítása szerint egy, a kaukázusi régióban felkészített különítmény próbálta meg likvidálni az elnököt.

„A nyilvánosság erről az eseményről semmit sem tudhat, de megtörtént” – idézte hétfőn Budanovot a Pravda ukrán híroldal. További részleteket nem árult el a támadásról. Oroszország pedig nem reagált eddig a a vezérőrnagy szavaira.

Budanov nyíltan bírálta az orosz elnököt a konfliktus miatt, és korábban azt állította, hogy Putyin eltávolítására puccs folyik Oroszországban. A hírszerzés vezetője a televízióban azt is állította, hogy Putyin rákos és más betegségekben szenved, és nagyon rossz pszichés és fizikai állapotban van.

Évek óta keringenek a pletykák a 69 éves orosz elnök egészségi állapotáról. A múlt hónapban a Projekt, a Kreml által betiltott orosz oknyomozó újság arról számolt be, hogy Putyint négy év alatt 35 alkalommal keresett fel egy pajzsmirigyrák-specialistát.

A Wall Street Journalnak elmondott interjúban Budanov vezérőrnagy azt mondta, Putyin „zsákutcába” jutott ukrajnai háborújával. Hozzátette:

„Nem tudja megállítani a háborút, és nem tudja megnyerni. Objektív okokból nem nyerhet. És hogy ezt ne kelljen elismernie, folytatja inkább. Oroszország egyáltalán nem az a fajta erős és legyőzhetetlen állam, mint amilyennek ábrázolni akarta. Csodálkozom az oroszok butaságán.”