KezdőlapBűnügyIdős asszony nyakából tépte ki a láncot a nyílt utcán - videó

Idős asszony nyakából tépte ki a láncot a nyílt utcán – videó

Idős asszonyra támadt rá, majd az aranyláncait is kitépte a nyakából az a férfi, aki ellen az újbudai nyomozók most folytatták le az eljárást.

Egy 87 éves asszony nyakából tépte ki aranyláncait egy férfi egy XI. kerületi társasház lépcsőházában 2022. április 26-án. Az idős nő elesett, az elkövető pedig a nyakláncokkal elmenekült, az idős asszonyt a földön fekve hagyva. Ezt követően bement egy zálogházba eladni a lopott ékszereket. A sértett nem szorult orvosi ellátásra.

Az esetet térfigyelő kamerák rögzítették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőt, akit már a bűncselekmény másnapján elfogtak.

A 34 éves H. Gergőt rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrök a nyakláncokat lefoglalták, majd visszaadták a néninek. A férfit őrizetbe vették, illetve előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

Az újbudai rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban​ vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek – adta hírül a police.hu.