2023.06.08
Medárd
Kezdőlap Címlap Meghalt a baba, mert nem foglalkoztak a börtönben a kismamával

Meghalt a baba, mert nem foglalkoztak a börtönben a kismamával

Egy amerikai fogvatartott hölgy állítja: hogy azért vesztette el babáját, mert egy kaliforniai börtön munkatársai órákon át nem reagáltak segélyhívására, miután elfolyt a magzatvizet, sőt a kórház felé hajtva még egy kávéra is megálltak a Starbucksban. A nő feljelentést tett.

Az eset még 2016-ban történt, Sandra Quinones pedig 2020 áprilisában panaszt nyújtott be a kaliforniai Orange megye ellen, azt állítva, hogy gyermeke az őt ért bánásmód következtében halt meg – írja az NBC.

A panasz szerint Quinones épp az Orange County börtönében volt hat hónapos terhesen amikor 2016. március 28-án elfolyt a magzatvize. A nő állítása szerint megnyomta a hívógombot a cellájában, amire két órán keresztül nem válaszoltak.

A börtönben dolgozóknak nem sikerült időben mentőt hívniuk, és „nem is sürgősségivel” szállították kórházba – állt a panaszban. A nő azzal vádolja a börtön munkatársait, hogy „szándékos közömbösséggel” jártak el orvosi szükségletei iránt – többek között megálltak egy Starbucksban a kórház felé vezető úton, ahelyett, hogy közvetlenül oda vitték volna.

Quinones és babája kórházba került, gyermeke pedig később meghalt – áll a panaszban.

Az ügyet most tárgyalták az Orange megyei felügyelőbizottságon, ahol megegyezésre jutottak a felek: a nő végül 480 000 (majdnem 20 millió forint) dolláros kártérítésben részesült, így lemondott a tárgyalásról való jogáról.