2024.02.25
Mátyás
Kezdőlap Belföld Így csörtet át 14 vaddisznó Debrecen utcáin - videó

Így csörtet át 14 vaddisznó Debrecen utcáin – videó

A debreceni lakosok hétköznapját feldobta az a nem mindennapi látvány, mikor egy vaddisznócsalád rohant végig az utcákon. Az esetről videófelvétel is készült.

A debreceni Szitás utcában egy helyi lakos arra lett figyelmes, amint fényes nappal átvonul egy egész vadisznócsalád a háza előtt, amit gyorsan meg is örökített és megosztotta a közösségi oldalon. A felvételen jól látszik, amint szám szerint tizenegy kismalac és három termetes vaddisznó vágtat végig az utcán.

Egyébként nem ez az egyetlen hely, ahol vaddisznókra lettek figyelmesek hétfő reggel az emberek, ugyanis Debrecenben a Kard, a Töltény és a Kincseshegy utcában, valamint a Kassai úton is látták őket.

Nem is olyan régen hatalmas botrányt kavart, amikor Budapesten egy “túlbuzgó vadász” kilőtt egy egész vaddisznócsaládot. A szörnyű eseménykor munkába igyekvő cikivel, és gyerekek is voltak a közelben, az ő biztonságuk is veszélyben volt a vadász tette miatt. így a rendőrség most felhívta a figyelmet, hogy a vadállat lelövése az emberi élet és az anyagi javak veszélyeztetése nélkül, a biztonsági követelmények betartása mellett, a környezet és a természet kíméletével kell, hogy megvalósuljon. Remélhetőleg erre persze nem kerül sor, és az állatok biztonságban visszajutnak a természetes élőhelyükre.

Fontos tudni, hogyha valaki vaddisznóval találkozik, akik inkább sötétedéskor bújnak elő rejtekhelyükből, azok csak akkor veszélyesek, ha kismalacuk van, egyébként nem kell félni tőle.

  • Ha valaki vaddisznóval találkozik, semmiképpen ne próbáljon kapcsolatot keresni vele, hanem minél előbb nagy robajjal, zörgéssel távozzon! Ha az állat támadónak tűnik, be kell állni egy fa mögé, és nem mozogni – fejtette ki dr. Forgács Barna, megyei vadászkamara elnök a Hajdú-Bihar Megyei Hírportálnak.