2024.02.29
Elemér
Kezdőlap Címlap Még két magyar állampolgár van a Hamász fogságában

Még két magyar állampolgár van a Hamász fogságában

További két, magyar állampolgárságú férfi lehet a Hamász fogságában, akikről eddig nem tudtunk. Szijjártó Péter elmondta, hogy jelenleg az ő helyzetük nem biztos, ugyanis eddig nem érkezett visszajelzés egyikükről sem.

Az ATV értesülései szerint a Hamász fogságában további két, magyar állampolgárságú férfi lehet, akik helyzete és kiléte egyelőre bizonytalan. A magyar kormány azon dolgozik, hogy minél hamarabb megtudják, hol lehetnek a magyar túszok és megpróbálják elérni azok minél előbbi szabadon engedését.

Van két, magyar állampolgársággal rendelkező férfi, akik esetében minden bizonnyal arról van szó, hogy a Hamasz fogságában vannak. De ez azért bizonytalan, mert egyelőre egyikükről sem kaptunk visszajelzést, egyikükről sem tudunk a tartózkodási hely szempontjából semmit. Van, aki az ilyen személyeket eltűntként tartják nyilván, mi lehetséges túszként – mondta a külügyminiszter.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a tűzszünet újabb meghosszabbításával már számolni lehetett: hétfő délelőtt még 2-4 napról beszéltek, estére azonban eldőlt, hogy – bár csak két nappal – meghosszabbítják a fegyvernyugvást a területen.