2022.12.07
Ambrus
Kezdőlap Címlap Már az oroszlánokat is támadja a koronavírus Indiában

Már az oroszlánokat is támadja a koronavírus Indiában

A napokban végzett vizsgálatokból kiderült, az Etawah Safari Park két oroszlánjának, és a Nehru Zoológiai Park nyolc példányának lett pozitív a koronavírustesztje.

A jelenség nem új keletű, mi is megírtuk tavaly, hogy a vadállatok is elkaphatják a Covid-19-et. Akkor a barcelonai állatkert három nőstény, és egy hím oroszlánjának koronavírus-tesztje lett pozitív, amit az emberihez hasonló tüneteik miatt végeztek el rajtuk. Akkor a gondozók adták át a kórt az állatoknak. Most Indiában is valami hasonló történhetett a rohamosan terjedő új mutáns miatt. Az észak-indiai Uttar Pradesh államban található Etawah Safari Parkban két állatot tesztelni vittek, miután mindkettőjüknél magas testhőmérséklet jelentkezett – írta az ATV.

Az illetékesek szerint mindkét oroszlán rossz állapotban volt, ezért elszigetelték őket, majd a teszt kimutatta szervezetükben a Covid-19 fertőzést. A héten korábban a Hyderabad állambeli zoológiai parkban is találtak pozitív eseteket: itt nyolc oroszlán kapta el a vírust. A Környezeti, Erdészeti és Klímaváltozási Minisztérium kijelentette, hogy korábbi, Covid-pozitív állatokkal végzett tanulmányok alapján „nincs rá bizonyíték, hogy az állatok továbbadhatják a fertőzést embereknek.”