KezdőlapCímlapKifosztották a volt német kancellárt

Kifosztották a volt német kancellárt

Gerhard Schröder volt kancellárt kirabolták, ugyanis három műalkotást is elloptak a Bundestag-irodájának folyosójáról. A volt kancellár feljelentést tett, a berlini ügyészség nyomoz.

Értesülések szerint két nyomdatömböt és egy grafikát loptak el a volt kancellár Bundestag-irodája előtti folyosóról. Ezek mind Schröder magánvagyonából származtak, és 16 éve lógtak az Otto-Wels-Haus irodái előtti nyilvános helyen. A Bundestag rendőrsége megerősítette, hogy a volt kancellár hétfőn feljelentést is tett ismeretlen tettesek ellen. A berlini ügyészség megkezdte a nyomozást az ügyben.

Nem ez az első incidens Schröder irodáinak környékén. Korábban a betörők eljutottak Schröder Bundestag-irodájának korábban védett területére is, az alkalmazottak pedig ma már rendszeresen bezárkóznak az irodába.

A volt kancellárt az orosz–ukrán háború kezdete óta heves kritika érte orosz kapcsolatai miatt. Legutóbb a Gazprom jelölte a felügyelőbizottságba, ám esze ágában sincs elfogadni az ajánlatot.

Schröder kancellári ideje óta szoros barátságot ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Márciusban Moszkvába utazott, hogy Putyinnal beszéljen, majd egyértelművé tette, hogy továbbra is hajlandó a kapcsolatait felhasználni az Oroszország és Ukrajna közötti közvetítésre – írja az Online Focus.