2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Belföld Sokkoló: baltával végzett lányaival az aszódi mészáros

Sokkoló: baltával végzett lányaival az aszódi mészáros

Ép ésszel felfoghatatlan, amit egy aszódi férfi tett két lányával a múlt héten szombatról vasárnapra virradó reggel. L. Tamás brutális kegyetlenséggel végzett a 14 éves Tímeával és a 16 éves Júliával.

A Blikk információi szerint a férfi elkábította a nála láthatáson lévő kamasz lányokat, majd baltával sújtott le rájuk. Bestiális tette után L. autóba ült, Adácsra hajtott, a kocsit egy mezőn hagyta. Végül egy száguldó vonat elé ugrott, ám ezt túlélte, ugyanis a monstrum – információink szerint – az egyik lábát vágta le. A férfit jelenleg kórházban ápolják.

A borzalmakra csak csütörtök este derült fény. A gyerekek édesanyja addig minden erejével kereste lányait, mivel abban a hitben volt, hogy az apjuk megszökött velük valahová. Két napja azonban az aszódi társasház lakói erős szagra panaszkodtak, ami L. lakásából jött, illetve furcsa volt nekik, hogy semmi mozgás nincs az ingatlanban. Végül a rendőrök fedezték fel a két lány holttestét.

– Nagyon édes két gyerek volt. Hétvégente jöttek az apjukhoz, legtöbbször a kutyájukat is hozták magukkal. Értelmes, jól nevelt, okos lányok voltak, a szívem szakad meg értük – sírta el magát egy közelben lakó idősebb nő.

A Blikk információi szerint L. Tamás és volt párja, Zsuzsanna kapcsolata évekkel ezelőtt megromlott. Külön is váltak, s az asszony két lányával a Heves megyei Vámosgyörkre költözött. A csendes utca lakói kedves, de nagyon zárkózott családnak ismerték őket.

– A lányok rettegtek az apjuktól, a nagyobbik csak azért ment el hozzá, hogy vigyázzon a húgára. Az anyuka első kérdése a ház előző tulajdonosához az volt, hogy biztonságos-e a környék. Kamera is figyeli a kaput, ami szintén arra utal, hogy tartottak valakitől. Végtelenül udvariasak voltak, de tudatosan nem nyitottak senki felé. Az kiderült számomra, hogy az anya imádja a lányait, együtt mentek szinte mindenhova. A gyerekek már pont kezdtek feloldódni, jól érezni magukat mostanában. Nevetgélve görkorcsolyáztak az utcán, nagyon felszabadultak voltak – emlékezett az egyik szomszéd.

Úgy tudjuk, az anyuka, L. Zsuzsanna tanárként dolgozik, remek pedagógus hírében áll.

A Blikk tegnap délelőtt tudott vele beszélni, közvetlenül azelőtt, hogy kihallgatták a nyomozók. „Szörnyű, hogy ez egyáltalán megtörténhetett.”

Az asszony türelmet kért, ígérte, hogy nyilatkozik, miután beszélt a rendőrökkel. Délután negyed 5-kor viszont már elállt ettől az elhatározásától, feltehetően rendőri kérésre. A gyászoló édesanya – hihetetlen lelki erőről tanúbizonyságot téve – a közösségi oldalán többek között azt írta, megbocsátott férjének.

Úgy tudják, a kisebbik lány Atkárra járt iskolába, nagyon jó tanuló volt.

A borzalmas eset furcsa mellékzöngéje, hogy az autót, melyet a gyilkos apa a mezőn hagyott, ellopta valaki. A tettest tegnap elfogta a rendőrség, a kocsit pedig lefoglalták.

A lányok édesanyja tegnap ezt írta közösségi oldalán:

„Köszönöm szépen mindenkinek, aki jó szívvel volt a két gyermekem felé. Köszönöm szépen hogy együtt éreztek most velem. Tegnap sokat imádkoztam. Három gyertyát gyújtottam. Egyet Júlia lányomért. Egyet Tímea lányomért. Egyet Tamás férjemért, akinek a tettét soha nem fogom megérteni. Megbocsátottam mindent neki. Mert nem lehet az életet haraggal és lelki terhekkel élni. Hiszem hogy a lányaim a tengernyi szenvedésük után ott vannak az Úr Jézus színe előtt. Eddig is drága volt számomra az élet, most is. Minden napom ajándék és tengernyi öröm. Nem a halál a fájdalom, hanem a buta önző szeretetlen önpusztító élet.”