2024.02.26
Géza
Kezdőlap Címlap Késes támadás Brüsszelben: egy rendőr meghalt, egy másik megsebesült

Késes támadás Brüsszelben: egy rendőr meghalt, egy másik megsebesült

Egy rendőr meghalt, egy másik megsebesült egy késes támadásban a brüsszeli északi pályaudvar közelében, a támadót lelőtték – közölte az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió az internetes oldalán a brüsszeli ügyészség információira hivatkozva csütörtök este.

A közzétett információk szerint a két rendőrt késsel támadták meg a belga főváros Schaerbeek nevű negyedében. Az egyik rendőr a helyszínen belehalt a sérüléseibe. Információk szerint nyakon szúrták.

A Le Soir című belga napilap úgy tudja, az elkövető előbb két rendőrt támadott meg a vasútállomás melletti utcák egyikében, ezért az egyenruhások erősítést kértek. A gyanúsított a helyszínre kiérkező járőrökre is késsel támadt, egyikük azonban lőfegyverrel „ártalmatlanná tette”. A médiajelentés szerint a támadót lábon és hason lőtték.

A kora esti támadásban megsérült mindkét rendőrt és a támadót kórházba szállították. Az egyik megszúrt rendőr már a rohamkocsiban meghalt.

Több belga sajtóorgánum arról számolt be, hogy a rendőrökre támadó férfi Allahu akbar! (Allah a leghatalmasabb) kiáltást követően támadt a járőrökre, ezt azonban az ügyészség egyelőre nem tudta megerősíteni – tették hozzá.

A La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap információi szerint a gyanúsítottat korábban beidézték a lakhelye szerinti rendőrségre egy közlekedési kihágás miatt. A gyanúsított csütörtök reggel jelent meg a rendőrségen, majd ügyének intézését követően közölte: a nap folyamán támadást követ majd el rendőrök ellen. A bejelentéséről a rendőrőrsön jelentést írtak, majd elengedték.

Sarah Durant, a brüsszeli ügyészség szóvivője közölte: nyomozást rendeltek el a támadás körülményeinek kivizsgálására.