2022.06.25
Vilmos
Kezdőlap Címlap Kannabiszos cukorkától halt meg a 23 éves lány

Kannabiszos cukorkától halt meg a 23 éves lány

Egy 23 éves nő meghalt, miután kannabiszos édességet fogyasztott, amit egy alkalmazáson keresztül rendelt.

A nő és 21 éves barátja március 29-én vásároltak kannabiszos gumicukrokat, úgynevezett Trrlli Peachie O’s termékeket Londonban. A lány, illetve a barátja is rosszul lett nem sokkal azután, hogy megkóstolták az édességet. Ezt követően egy kelet-londoni kórházba szállították mindkettejüket, de a 23 éves lány négy nappal később, április 2-án, szombaton belehalt a mérgezésbe.

A nő személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Ahhoz, hogy kiderítsék, konkrétan mi okozta a halálát, utólagos vizsgálatot kell majd végezni. A barátját azóta hazaengedték a kórházból.

A lány haláláért egy dél-londoni lakost, a 37 éves Leon Brownt teszik felelőssé, ő volt ugyanis, aki eladta a kábítószert a fiataloknak. A drogkereskedőt egyelőre csak B osztályú szintetikus kannabinoid birtoklásával, valamint pszichoaktív anyag szállítására irányuló szándékos birtoklással vádolják.

A nyomozók jelenleg Brown ilfordi otthonában talált számos édesség vizsgálatának eredményeire várnak hogy vádat emelhessenek ellene.

Egyelőre nem tudni, hol gyártották az édességeket, de a rendőrség felhívta a lakosság figyelmét a kannabiszos édességekbe csomagolt illegális anyagok veszélyeire, mivel ezek egyszeri fogyasztása is életveszélyes lehet.

Stuart Bell, főfelügyelő a következőket mondta az illegális szerről a Daily Mailnek:

– Kérjük, senki ne vásároljon és fogyasszon ilyen termékeket. Illegálisak és életveszélyesek. Kérjük, bárki, aki információval rendelkezik az ilyen illegális termékeket árusító emberekről, beszéljen a helyi rendőrökkel.

Sajnos, nem ez az egyetlen eset, amikor illegális szerek fiatalok halálát okozzák.

Ahogy azt a Blikk is megírta, nemrég egy debreceni lány halt meg egyetlen szem extasy tablettától. A mentősök próbálták megmenteni az életét, de a 17 éves iatal olyan súlyos állapotba került, hogy március 20-án elhunyt.

Indirekt/Blikk