KezdőlapKülföldJamie Oliver bezárja a tajvani és hongkongi éttermeit

Jamie Oliver bezárja a tajvani és hongkongi éttermeit

A brit sztárséf döntéséről, amely feltehetőleg összefügg a koronavírus járvánnyal, csak az utolsó nyitva tartási nap estéjén értesült az éttermek személyzete és vendégköre.

A bezárás három nagy forgalmú éttermet érint, amelyek a világhírű szakács Jamie’s Italian nemzetközi étteremláncához tartoznak (Budapesten, Bécsben és Sydneyben is működnek hasonló egységek). Jamie 2016-ban nyitott tajvani vendéglátóhelye Tajpej divatos Xinyi bevásárlónegyedében található, már tegnap bezárt a hvg.hu közlése szerint. Az étterem alkalmazottai csak a munkanap végén tudták meg a menedzsmenttől, hogy másnap nem nyitnak ki.

Helyi idő szerint egy nappal később, vagyis február 28-án húzzák le a rolót a brit séf két hongkongi éttermében: az egyik a Causeway-öbölben, míg a másik a Kaulung-félsziget felkapott Tsim Sha Tsui bevásárló- és szórakozónegyedében van, vagyis volt. Az éttermek vezetősége minden vendéget vár a pénteki búcsúestre. Mint azt közösségi oldalaikon bejelentették, a fájdalmas döntés, amely sokakat érint, nem Ázsiában, hanem Európában született.