2021.09.23
Tekla, Líviusz
Kezdőlap Belföld Így nehezen lesz vége: az amerikai fiatalok lesz*rják az óvintézkedéseket

Így nehezen lesz vége: az amerikai fiatalok lesz*rják az óvintézkedéseket

Amerikában kitört a tavaszi szünet, és a felhívások ellenére fiatalok ezrei indultak el a régóta tervezett bulikba. A járvány már Amerikát is elérte, de ha nem veszik komolyan, súlyos árat fizethetnek érte.

Döbbenetes videót tett közzé a CBS News. Gondtalanul partizó fiatalokat szólaltattak meg, akik ugyan tudnak a koronavírus járványról, de egyáltalán nem érdekli őket, hogy milyen következményekkel járhat a felelőtlenségük. „Ha koronás leszek, akkor koronás leszek, de ez nem fog megakadályozni abban, hogy bulizzam. Régóta vártunk a Miami tavaszi szünetre, két-három hónapja tervezzük ezt az utazást, itt vagyunk, és jól érezzük magunkat. Lesz, ami lesz.” – mondta egyikük.

Eközben Donald Trump az Egyesült Államok elnöke gazdasági intézkedésekkel próbálja nyugtatni a közvéleményt, de biztos abban, hogy le fogják tudni győzni a vírust. Mint mondta, nem gondolja, hogy szükség lesz az Egyesült Államok egészének vesztegzár alá helyezésére. 

Itthon kampány indult, hogy az emberek figyelmét még jobban felhívják az otthon maradás fontosságára. Többek között Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó is arra buzdít mindenkit, hogy a személyes érdekeket félre téve, ne mozduljanak ki otthonaikból. „Higgyétek el, hogy én is szívesen találkoznék a barátaimmal, beülnék egy bárba, elmennék nyilvános helyekre, közösségi helyekre, de nem teszem.”

Maradj otthon! 🏠Ez azt jelenti, hogy maradjunk ténylegesen a 4 fal között. Se baráti összejövetel, se nagyszülők látogatása ne férjen bele. Hidd el, ez az egyetlen módja, hogy a vírust megállítsuk. Együtt sikerülni fog. Vigyázzunk egymásra! #vigyazzunkegymasra #koronavirus #covid19 #maradjhotthon #danielgyurta

Közzétette: Daniel Gyurta Official – 2020. március 17., kedd